Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG): specialist in gehandicaptenzorg

Verstandelijk beperkte patiënten uiten hun gezondheidsproblemen anders, hebben vaak meerdere gezondheidsproblemen tegelijk, of hebben een bijzonder syndroom met daarbij specifieke medische problemen. De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) is gespecialiseerd in zorg voor en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking, van licht tot complex.

De rol van de Arts Verstandelijk Gehandicapten

De Arts Verstandelijk Gehandicapten geeft advies over behandeling en begeleiding. De AVG werkt met meer tijd per consult, omdat goede communicatie meer tijd en creativiteit vraagt. Samen met u stemt hij af wat de beste vorm van hulp en ondersteuning kan zijn.

Elver 01 6832.jpg
elver-02-7885.jpg

Samenwerking met de AVG

De AVG werkt graag samen met de cliënt, verwanten en begeleiders. Zo bent u verzekerd van de beste hulp en ondersteuning. Zijn er meerdere behandelaars bij betrokken, zoals een huisarts, kinderarts, fysiotherapeut of diëtist? Dan neemt de Arts Verstandelijk Gehandicapten met plezier ook een coördinerende rol aan tussen alle partijen.

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) helpt bij:

  • Epilepsie
  • Verouderingsproblematiek
  • Slaapstoornissen
  • Beoordelen wilsbekwaamheid
  • Overige onduidelijke gezondheidsproblemen
Elver 02 8017.jpg
Lobke-rond.jpg

Lees het verhaal van begeleider Lobke

Over de waarde van zelfstandig werkende teams

Lees meer >

Een afspraak maken met de AVG

Voor een afspraak met de Arts Verstandelijk Gehandicapten hebt u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Met deze verwijzing kunt u dan contact opnemen met het Elver Behandelcentrum via 0314 - 69 69 99.
Naar adres en route >

locatie.png