Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde biedt mondzorg aan iedereen die niet in een gewone tandartspraktijk terecht kan. Bijvoorbeeld bij angst voor de tandarts. Of als je een verstandelijke of lichamelijke beperking hebt. Ons team van specialisten zorgt dat jouw gebit gezond wordt en blijft. Samen bekijken we hoe we het gebit gezond maken én houden. We nemen de tijd voor een rustige behandeling en goed overleg.

Behandelteam

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde staat een hecht en gemotiveerd team voor je klaar. De tandartsen, psycholoog, mondhygiënisten en assistentes zijn allemaal gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met bijzondere problematiek. Zo zijn er tandartsen voor angstbegeleiding en tandartsen speciaal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Werkwijze van het CBT

  • Zorg in een prettige omgeving
  • Uitgebreid kennismaken, rustig behandelen
  • Ruimte voor specifieke wensen
  • Sfeer van openheid en vertrouwen
  • Voorlichting en praktische tips

Aanmelden

Voor een behandeling of consult bij het CBT heb je een verwijzing nodig van je eigen tandarts. Heb je geen eigen tandarts, vraag dan een verwijzing aan je huisarts, een specialist of een psycholoog. Hiermee kan je een afspraak maken bij het CBT via 0314 - 69 62 50. Wil je meer weten over de voorwaarden om voor deze specialistische zorg in aanmerking te komen? Onze medewerkers vertellen je daar graag meer over.

Wat kost mondzorg door het CBT?

Het CBT werkt met een uurtarief. Bij het begin van de behandeling legt de tandarts uit wat de behandeling inhoudt en hoor je wat de kosten zijn. Vervolgens vragen we voor jou een machtiging aan bij jouw zorgverzekeraar. Keurt de zorgverzekeraar de aanvraag goed, dan krijg je de kosten of in ieder geval een deel daarvan mogelijk vergoed.

Hulp bij spoedeisende (pijn)klachten

Als je bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde onder behandeling bent, kan je bij spoedeisende klachten, pijn of andere problemen met het gebit altijd contact opnemen met het CBT of een bereikbaarheidsdienst. Ook buiten de reguliere openingstijden.

Maandag tot en met vrijdag
Overdag kan je op maandag tot en met vrijdag contact opnemen met het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Je bereikt ons via 0314 – 69 62 50.

Vanaf 17.00 uur en in het weekend
Voor spoedeisende mondzorg na 17.00 uur en in het weekend bel je met weekenddienst regio Oost-Gelderland, telefoonnummer 0900-1515.

Locatie CBT

CBT

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

Lees meer

Folders CBT