Muziek-, drama- en psychomotorische therapie

Muziek-, drama- en psychomotorische therapie

Ben je gespannen, druk, agressief of juist heel stil en somber? Heb je weinig zelfvertrouwen? De therapeuten voor psychomotorische therapie, drama en muziek zoeken samen met jou naar oplossingen om je energie, verlangens en gevoelens te leren kennen. Wie zichzelf begrijpt, kan namelijk beter omgaan met andere mensen en gebeurtenissen.

Hoe werken de therapeuten?

De therapeuten beginnen altijd met kijken. Hoe beweegt iemand zich? Hoe reageert hij of zij op wat er gebeurt? Daarnaast nodigt de therapeut je uit om contact toe te staan en te maken, bijvoorbeeld met een spel of gesprek. Zo kan de therapeut ontdekken wat nodig is voor een veilige omgeving thuis, op school of in de groep. Samen organiseren ze vervolgens de beste hulp.

Soms is dat psychomotorische therapie, gericht op lichamelijke spanning, ontspanning en beweging. En op leren omgaan met spelregels, grenzen aangeven en afspraken maken. Therapie kan ook bestaan uit dramatherapie, waar je leert omgaan met verschillende rollen en gevoelens. Muziektherapie is ook een mogelijkheid: muziek maken of luisteren kan immers zorgen voor rust.

Zo kan de juiste hulp en zorg bijdragen aan:

  • gevoelens van jezelf en anderen leren herkennen en begrijpen
  • leren omgaan met gevoelens zoals blij, bedroefd, boos of bang zijn
  • meer zelfvertrouwen krijgen
  • makkelijker contact maken met anderen
  • duidelijk maken wat je wilt en niet wilt
  • je eigen lichamelijke kracht leren kennen en daar mee omgaan
  • je leren ontspannen
  • je beter leren concentreren
  • rekening houden met anderen

Samenwerking met andere specialisten

De therapeuten werken veel samen met de andere specialisten van het Elver Behandelcentrum. Specialisten die de mogelijkheden van mensen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking precies kennen en benutten. Dat kan de Arts Verstandelijk Gehandicapten zijn, maar ook de logopedist, ergotherapeut of fysiotherapeut. Samen helpen ze jou zo goed mogelijk.

Hoe kan je onze specialisten inschakelen?

Heb je een vraag over muziek-, drama- en psychomotorische therapie, het Elver Behandelcentrum of zoek je hulp bij meer complexe problemen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Je kan ons bereiken via telefoonnummer 0314 69 69 99 (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur) of per e-mail: behandelcentrum@elver.nl