Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Regio Achterhoek

Dagbestedingsgroepen in de regio Achterhoek bevinden zich op de hoofdlocatie in Nieuw-Wehl, Doetinchem en Didam.

Zit er een geschikte dagbestedingsgroep bij? Neem dan contact op met het Zorgloket van Elver: 0314 69 69 99 of zorgloket@elver.nl

< terug

Maak hieronder een keuze

Houtwerk - zagen Onderneming

Houtwerkplaats (Doetinchem)

De werkzaamheden bestaan uit schuren, verven, (hand)zagen, timmeren en boren. Daarnaast maken we van hout mooie vogelhuisjes en pimpen we oude meubels.

Industriegroep werkruimte

Industriegroep (Doetinchem)

De werkzaamheden bestaan uit montagewerk, in- en ompakwerk, verpakken, stansmachine bedienen, stickerwerkzaamheden en het verzorgen van mailings.

Elver 9480.jpg

Kaarsenmakerij (Doetinchem)

De werkzaamheden bestaan onder andere uit kaarsen dompelen, gieten en versieren, mallen inbinden, kaarsen uit de mallen halen, lonten vlechten, cadeautassen versieren, decoreren en buitenpotten vullen.

Klussengroep (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het bezorgen van boodschappen, het ophalen van de was- en luierzakken bij woningen, hout- of verfklussen en het ophalen van papier en glas.

Team Repro

Repro (Nieuw-Wehl)

De Repro is een dagbestedingsgroep op de hoofdlocatie van Elver in Nieuw-Wehl. Er worden verschillende werkzaamheden verricht en het aanbod hierin is divers: klanten ontvangen, telefoonwerkzaamheden, reprowerkzaamheden (kopiëren, printen, lamineren, inbinden, vouwen, nieten), administratieve werkzaamheden (offertes, facturen, mail), creatieve werkzaamheden (kaarten maken, Photoshop, textiel bedrukken), koerierswerkzaamheden (het wegbrengen van interne opdrachten), DTP werkzaamheden (werken met Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere), fotograferen en filmen (intern) en huishoudelijke taken. De Repro is vooruitstrevend en constant in ontwikkeling. Wij zijn druk bezig met fotograferen, filmen en het monteren daarvan. De deelnemers gaan samen met een begeleider op pad om bijvoorbeeld mooie foto’s te maken. De deelnemers werken vrijwel zelfstandig maar kunnen altijd terugvallen op de begeleiding of elkaar.

Rode Zon

Rode Zon (Nieuw-Wehl)

De activiteiten van de Rode Zon zijn heel divers. Wij verzorgen lunch voor dagbestedingsgroepen, hebben diverse kook- en bakactiviteiten en maken producten die vanuit de Sjop of vanuit de groep worden verkocht aan derden.

Sjop

Sjop (Nieuw-Wehl)

De Sjop is gevestigd aan de rand van het terrein in Nieuw-Wehl. In de Sjop worden unieke producten verkocht die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De producten komen van de verschillende dagbestedingsgroepen van Elver. De deelnemers die bij de Sjop werken, zijn bezig met winkelondersteunende activiteiten bezig zoals het werken achter de kassa, etaleren, cadeautassen decoreren en prijslabels maken. Ook worden er in de Sjop verschillende artikelen gemaakt voor de verkoop. Denk hierbij aan mooie slingers, kaarten en gehaakte producten.

 

Zeep en Zo.jpg

Zeep & Zo (Nieuw-Wehl)

Zeep & Zo kenmerkt zich door het werken met vaste zeep, vloeibare zeep, gietzeep en badzout en alle daaruit voortvloeiende activiteiten. Hierbij maken we gebruik van de zeepmachine en de gietketel. Ook houden we ons creatief bezig met garen en stoffen. Hiervan maken we met behulp van de naaimachine verschillende producten van zoals kussens, geurzakjes, overtrek en kussens voor in een poppenbedje. Ook maken onze deelnemers regelmatig handwerken en decoreren en verpakken ze de gemaakte artikelen. 

Schilderkunst Atelier & Sjop

Atelier (Nieuw-Wehl)

In het Atelier van Elver worden kunstzinnige en creatieve activiteiten aangeboden. We richten ons op groei en ontwikkeling binnen de creatieve kaders. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van materiaalgebruik of technieken, maar ook in het vertalen van emoties of het werken in concepten. Het Atelier van Elver is er voor deelnemers die zich graag creatief willen uiten. De kunstenaars werken veelal zelfstandig aan eigen werk of aan opdrachten. Het Atelier kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer. Het is een rustige, prettige omgeving waar ruimte is voor ontdekken en experimenteren. Iedereen doet dit uiteraard op zijn eigen kenmerkende manier. Het Atelier is momenteel gevestigd aan de achterkant van de Elver Sjop en is rolstoel toegankelijk. Kom eens een kijkje nemen, de kunstenaars vertellen je graag waar ze mee bezig zijn. 
 

Klei & Kunst

Klei & kunst (Doetinchem)

Veiligheid, vertrouwen en een goede sfeer zijn de sleutelwoorden van onze dagbestedingsgroep. Bij ons gaan deelnemers creatief aan de slag. In hun eigen tempo maken ze de mooiste kunstwerken van klei, zelfstandig of met begeleiding. Alle werken worden in het atelier verkocht. De werkzaamheden lopen uiteen van boetseren van kunstwerken, glazuren, gietklei-producten maken, werken in opdracht, klanten ontvangen en huishoudelijke werkzaamheden.

Tesoro

Tesoro 't Brewinc (Doetinchem)

In de keuken helpen deelnemers met het voorbereiden en klaarmaken van de lunchgerechten. Ook de afwas en diverse opruim- en schoonmaakwerkzaamheden horen daarbij. In de bediening ontvangen de deelnemers gasten, nemen bestellingen op, maken deze klaar, dekken tafels, bedienen de gasten en ruimen de tafels op.

Tesoro Laborijn (Doetinchem)

Samen met de medewerkers van Laborijn runnen dagelijks twee á drie cliënten van Elver en één begeleiders het bedrijfsrestaurant van Laborijn. De werkzaamheden zijn divers. Denk aan het maken van broodjes, klanten helpen, het voorbereiden van gerechten, koffie schenken, catering rondbrengen in het gebouw en diverse andere taken die cliënten zo zelfstandig mogelijk uitvoeren.

Anna Reintjes B&B.jpg

Anna Hoeve (Doetinchem)

De Anna Hoeve is een werkplek waar zowel binnenshuis als wijkgerichte hulp wordt geboden aan buren in de wijk. Onze deur staat altijd open voor een kopje koffie, een praatje of een activiteit die door ons of de buren is georganiseerd. Wij gaan uit van de mogelijkheden en staan open voor nieuwe dingen en ideeën voor onze deelnemers. Voor de deelnemers is deze groep een mooie manier om midden in de samenleving waardevol werk te verrichten voor zichzelf en andere mensen.

Buitenbeheergroep 2

Buitenbeheergroep 2 is een groep die Winkelcentrum de Blenk en cultureel centrum DRU schoonhouden en een stukje groenvoorziening verzorgen. De werkzaamheden bestaan uit vegen, zwerfafval opruimen, winkelwagens schoonhouden, prullenbakken legen en kleine groenperkjes onkruidvrij houden. Het is een echte werkplek waar de handen uit de mouwen gestoken worden.

De Horst

De Horst (Nieuw-Wehl)

De activiteiten zijn in grote lijnen in tweeën te splitsen. Een deel is het schoonhouden van diverse ruimtes. Denk hierbij aan de vergaderruimtes, grote zaal, sanitair, hal en keuken. Het andere deel is het bieden van ondersteuning aan groepen gebruikers. Dit zijn bijvoorbeeld cursussen en kaartgroepjes van verenigingen. De werkzaamheden bestaan dan uit het klaarzetten van stoelen, tafels, kopjes etc.

Graafschap veldbeheer

De Graafschap Veldbeheer (Doetinchem)

De werkzaamheden bestaan uit veldbelijning, maaiwerkzaamheden, rollen van de velden, vegen van de velden, inzet van prikrol/sleepnetten, groen onderhoud en veel voorkomende werkzaamheden zoals prullenbakken legen en afval opruimen.

De Graafschap - stadion

De Graafschap Stadionbeheer (Doetinchem)

De werkzaamheden vinden plaats in en rondom het stadion van de Graafschap in Doetinchem. De deelnemers zorgen onder andere voor het legen van prullenpakken, vegen, blad blazen, stoelen schoonmaken en afdekken met plastic, ramen wassen, kantine schoonmaken, assistentie bij onverwachtse weersinvloeden, parkeerplaatsen onkruid vrijhouden etc. Na de wedstrijden zijn wij in de wijk te vinden. Daar ruimen wij het zwerfvuil op.

Voedselbank (Doetinchem)

De werkzaamheden bestaan uit het in- en ompakken en verpakken van producten voor mensen die van de Voedselbank gebruik maken. Daarnaast ruimen we op, sorteren we producten en doen we overig magazijnwerk.

Dierengroep (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de dieren, vegen, sjouw klussen, de verblijven schoonmaken en onderhouden.

Manege Zandewierde (Nieuw-Wehl)

Manege Zwandewierde ligt aan de achterzijde van het terrein van Elver in Nieuw-Wehl. De werkzaamheden bestaan uit stallen mesten, poep scheppen in de wei, kantinewerkzaamheden, boodschappen doen en andere diverse voorkomende klussen in en rond de manege.

 

Simonshof

Simonshof (Nieuw-Wehl)

Simonshof is een dagbestedingsgroep in de vorm van een zorgboerderij. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. De deelnemers maken kennis en werken met natuurlijk materiaal, ieder op zijn of haar eigen niveau. De activiteiten bestaan uit het zagen van brandhout, het verbouwen van groenten en dit verwerken tot huisgemaakte producten en het kweken van bloemen.

De Uilenboom - Betsie en Druppel

Zorgboerderij 'De Uilenboom' (Gaanderen)

De Uilenboom is een plek waar deelnemers met een verstandelijke en lichamelijke beperking een zinvolle dagbesteding kunnen hebben. Dit aangepast naar hun wens. Wij vinden het belangrijk dat er op een respectvolle manier met mens en dier wordt omgegaan en dat er een voelbaar rustige sfeer is, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. De activiteiten zijn onder andere het verzorgen, aaien en knuffelen van dieren, schoonhouden van de wei, stoep en stallen, het onderhouden van de tuin, grasmaaien, onkruid wieden en het lekker buiten zijn.

 

Jobcoaches

Jobcoaches Nieuw-Wehl en Doetinchem

De Jobcoach helpt cliënten bij het vinden van een passende werkplek. Een plek waar de cliënt voldoening krijgt, nieuwe contacten opdoet en zich kan ontwikkelen. Denk hierbij aan werken in een winkel, in de ouderenzorg of bij een manege. Het zijn werkplekken binnen en buiten Elver.

Rode rondje knustel foto.jpg

Rode Rondje (Nieuw-Wehl)

Wij richten ons vooral op de ouder wordende deelnemer met een, in verhouding, intensieve zorgvraag. Beginnende dementie speelt vaak een rol bij onze deelnemers. De deelnemer kan bij ons een rustige en ontspannen dag beleven, afgestemd op de behoefte van de deelnemer. Er is voldoende tijd, oog en kennis voor de zorgbehoefte. Na de lunch is er een rustmoment waarin de cliënt de mogelijkheid heeft om te gaan slapen.

Rode Vierkant.jpg

Rode Vierkant (Nieuw-Wehl)

Deelnemers krijgen activiteiten aangeboden gericht op de sensatiefase van LACCS, zoals muziek, snoezelen, belevingstheater, massage etc. Lees meer over LACCS op de vervolgpagina.

Rode Ster (Nieuw-Wehl)

De deelnemer kan bij de Rode Ster genieten van een rustige en ontspannen dag in een veilige omgeving. De deelnemers zijn nog in staat om enige interactie met elkaar te ondergaan, zowel verbaal als non verbaal. Dit schept een vertrouwensband naar elkaar. Er is aandacht voor elkaar, ongeacht niveau en gedrag. De activiteiten die wij ondernemen zijn in groepsverband onder andere samen koffie drinken, lunchen, spelletjes spelen, muziek luisteren en krant lezen. Op individueel niveau is dat breien, mozaïeken, puzzelen, kleuren, kralen rijgen etc.

Themagroep 1 (Nieuw-Wehl)

Themagroep 1 is een groep waarbij deelnemers op verschillende niveaus functioneren en samen werken. Binnen onze groep richten we ons op de ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ons doel is vaardigheden vast te houden deze uit te dagen en uit te breiden. We spelen in op het hier en nu, afgestemd op de individuele behoeftes, en passen hier onze activiteiten op aan.

Bert en de muziekles 9054.jpg

Muziek (Nieuw-Wehl)

Wij streven er naar om muziek aan te bieden binnen het dagprogramma van zoveel mogelijk cliënten. Met muzikale middelen kunnen de motorische, verstandelijke, emotionele en sociale vaardigheden worden begeleid. De muziek wordt op maat aangeboden. De ene groep heeft behoefte aan activering terwijl een andere groep behoefte heeft aan rust.

Elver 1847.jpg

Belevingstheater

Wij komen bij de bewoner thuis omdat deze vaak door gezondheidsredenen weinig tot niet naar de dagbesteding kan gaan. Wij bieden verschillende themagerichte, sensopathische activiteiten aan, die op dat moment aansluiten bij de beleving en alertheid van de bewoner.

Bollie dagbestedingskiezer.jpg (1)

Bollie (Nieuw-Wehl)

De groep biedt plaats aan acht jongeren die een intensieve zorgvraag hebben of die baat hebben aan deze begeleidingswijze en voorspelbare omgeving. De groep kenmerkt zicht door de veilige omgeving die herkenbaar, stimulerend en uitnodigend is. Van waaruit de deelnemers zich zo optimaal mogelijk kunnen ontplooien en ontwikkelen. Voorbereidend op hun toekomst.

Themagroep 3 (Nieuw-Wehl)

De deelnemers op onze dagbestedingsgroep zijn zeer ernstig verstandelijk en meervoudig beperkt. De deelnemers hebben een duidelijk begeleidingsstijl nodig in een rustige en sfeervolle omgeving. Bij ons worden activiteiten aangeboden volgens een herkenbaar dagprogramma en afgestemd op de individuele behoeften/doelen van een deelnemer. Iedere dag van de week staat er een ander thema centraal.

Themagroep 4

Themagroep 4 (Nieuw-Wehl)

De deelnemers die onze themagroep bezoeken zijn in meer- of mindere mate verstandelijk en/of meervoudig beperkt. De deelnemers vragen om een voorspelbaar dagprogramma, waarin sfeer en beleving centraal staan. We bieden themagerichte activiteiten aan, die aansluiten bij de beleving wereld van de deelnemer. We streven naar een goede balans tussen actief en ontspanning, rekening houdend met de individuele behoeften en doelen van de deelnemers. Naast vaste activiteiten zoals huifkarrijden, snoezelen en muziek, bieden we individuele activiteiten aan die aansluiten bij de wensen van de deelnemer.

Elver 2515.jpg

Sterrewater (Hoog-Keppel)

Bij Sterrewater zwemmen cliënten individueel met een bewegingsagoog. Er is ook ruimte voor welness en sensopathische activiteiten. De begeleiding is vooral gericht op de individuele cliënt.

Rode Toren (Nieuw-Wehl)

Bij ons komen voornamelijk cliënten met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ze zijn gebaat bij zintuiglijk, belevingsgerichte activiteiten en vragen om de nodige zorg. Wij bieden een sfeervolle omgeving, waarin rust, regelmaat, structuur, dagelijkse voorspelbaarheid en voldoende variatie in activiteiten wordt aangeboden.

Groene Maan (1)

Groene Maan (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan vooral uit sjouwwerk, denk hierbij aan vuilnis ophalen. Daarnaast is er ruimte voor andere inspannende en ontspannende activiteiten zoals paardrijden, snoezelen, zwemmen etc.

Groene Wolk (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan onder andere uit post ophalen, vaatwassers in- en uitpakken in het hoofdgebouw, oud papier ophalen in het hoofdgebouw, cliënten van woongroep naar dagbesteding brengen en weer terug. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten zoals muziek, paardrijden, zwemmen en koken. 

Groene Vierkant (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan onder andere uit post ophalen, uitzoeken en wegbrengen, koken, snoezelen, huifkarrijden en boodschappen doen.

Groepscollage groene driehoek.jpg

Groene Driehoek (Nieuw-Wehl)

De activiteiten worden gestructureerd aangeboden en afgestemd op de interesses en mogelijkheden van de deelnemer. Er is een routine in de activiteiten, waarbij de mogelijkheid bestaat om activiteiten aan te passen aan de stemming en alertheid van de deelnemers. Naast de variatie aan inspanning en ontspanning hebben wij ook binnen- en buitenactiviteiten.

Groene Toren (Nieuw-Wehl)

Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de interesses en de individuele vraag van de deelnemers. Er wordt regelmatig gewerkt in subgroepjes voor de rust in de groep.

Groene Druppel

Groene Druppel (Nieuw-Wehl)

Onze groep bestaat uit ouder wordende deelnemers. Wij bieden deelnemers een veilige basis waaruit gewerkt wordt aan de individuele zorgvraag. Wij werken met een dagprogramma waarin structuur en afwisseling belangrijk is, maar ook voldoende ruimte is voor gezelligheid en leuke activiteiten. De activiteiten bestaan uit diverse tafelwerkjes, vuilnis wegbrengen, boodschappen halen, fietsen op de tandem, snoezelen, mee met de huifkar en muziek luisteren.

Groen Rondje (Nieuw-Wehl)

De activiteiten bestaan uit taakgerichte buitenactiviteiten zoals oud papier ophalen, was ophalen en rondbrengen, boodschappen doen, wandelen etc. Activiteiten binnen zijn vooral belevingsgericht zoals muziek, snoezelen, massage, koken, voorlezen en tafelwerkjes.

Kameleon (Nieuw-Wehl)

De kameleon bestaat uit een groep van zeven deelnemers en vier begeleiders. Deze groep heeft deelnemers die wat ouder zijn en/of van wie het tempo wat lager ligt. Het dagprogramma wordt aangepast aan de behoefte en de zorgvraag van de deelnemers. Om dit zo goed mogelijk af te stemmen, letten we op lichamelijke klachten, stemming, zorgvraag en de interesse van de deelnemers. Er is zowel ruimte voor individuele benadering als het werken in een groep. Verder is er een goede balans tussen actieve en passieve activiteiten waarbij de deelnemers op een positieve en prettige manier worden geprikkeld. Plezier staat voorop.

Daarnaast zijn we continue in ontwikkeling om de ouder wordende deelnemer, al dan niet met dementie, toch een prettige en zinvolle invulling van de dag te bieden. We zoeken daarom steeds naar nieuwe activiteiten om de deelnemers uit te dagen en te blijven prikkelen.

Kruiers.jpg

Kruiers (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden van de Kruiers bestaat uit het ophalen van vuilnis, meehelpen met het bezorgen van boodschappen, het ophalen van oud papier etc.

Onderhoudsgroep.jpg

Onderhoudsgroep (Nieuw-Wehl)

Deze groep werkt zowel buiten als binnen. De buitenwerkzaamheden bestaan uit grasmaaien, harken, vegen, sjouwkarweitjes, boodschappen bezorgen etc. De binnenwerkzaamheden bestaan uit inpakwerk, monteerwerk, papier versnipperen, was vouwen, sloopwerk, onderhoud eigen gereedschap etc.

Octijn (Nieuw-Wehl)

Deze groep richt zich op kinderen en jongeren met een begeleidingsvraag voor diverse ontwikkelgebieden. Denk hierbij aan schoolse-, sociale-, motorische, ADL- en creatieve vaardigheden. Naast de vaste activiteiten is er ruimte voor de individuele daginvulling.

Roebe (Nieuw-Wehl)

Deze groep richt zich op jongeren met een hulpvraag voor diverse ontwikkelgebieden die hen voorbereiden op een dagbestedingsgroep elders binnen Elver of daarbuiten. Er wordt gewerkt volgens een vast dagprogramma, met ruimte voor de individuele daginvulling.

Groene Ster (Nieuw-Wehl)

Wij bieden begeleiding aan deelnemers met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. De deelnemers vragen allemaal (verkapte) 1 op 1 begeleiding. De activiteiten bestaan uit snoezelen, koken, boemel en huifkar rijden. Er is een balans tussen inspannende en ontspannende activiteiten en tussen buiten- en binnen activiteiten.

Gele rondje - puzzelwerk

Gele Rondje (Nieuw-Wehl)

Bij het aanbieden van activiteiten is het belangrijk te kijken naar de persoonlijke interesse, maar ook wat ieders vermogen tot aanleren is. Dit voorkomt overvraging. We gaan structureel naar buiten. Wij verzorgen de afvoer van vuilnis en de aan/afvoer van de was. Daarnaast maken we ook gebruik van de huifkar en boemel, gaan paardrijden, maken muziek en gaan we naar de snoezel.

Gele Driehoek (Nieuw-Wehl)

Deze groep kijkt naar de interesses, wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Actieve activiteiten zijn vooral gericht op buitenactiviteiten (vuilnis, waszakken, sjouwen, wandelen, fietsen). Groepsactiviteiten zijn o.a. snoezelen en huifkar rijden. Daarnaast zijn er nog activiteiten waarbij de nadruk ligt op sfeer en belevingsgerichte ervaringen.

Gele Bloem (Nieuw-Wehl)

De Gele Bloem wil in een stimulerende omgeving, op deskundige wijze, verantwoorde dagbesteding bieden aan de deelnemers. Wij willen gewoon doen, wat gewoon kan, aangepast aan de zorgvragen van onze deelnemers. Wij vinden het belangrijk dat cliënten op een zinvolle en plezierige manier hun dag doorbrengen. Activiteiten zijn onder andere snoezelen, tafelwerkjes, helpen met huishoudelijke taakjes, huifkar rijden, muziek, koken, knutselen, ontspanning en beweegactiviteiten.

Gele Vierkant (Nieuw-Wehl)

Er zijn wekelijks een aantal vaste activiteiten. Dit zijn snoezelen, muziek en huifkarrijden. Daar omheen geeft de groep zelf invulling aan de dag. Dit wordt afgestemd op de dynamiek in de groep. Soms zijn de activiteiten met de hele groep maar dat kan ook in kleinere groepjes. De activiteiten bestaan onder andere uit: puzzelen, blokken bouwen, boodschappen doen, wandelen, bewegen met spelmateriaal, koken/bakken, zingen/muziek maken, voorlezen, snoezelen, nagels lakken etc.

Rode Wolk (Nieuw-Wehl)

Bij ons werken ouder wordende deelnemers met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Sommigen in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of psychische problematiek. De activiteiten vinden plaats in een rustig tempo, zijn sfeergericht waarin structuur van belang is. We bieden activiteiten aan die passen bij de mogelijkheden en interesses van onze deelnemers. Activiteiten die wij aanbieden zijn o.a., snoezelen, huifkarrit, muziek, fun2go bike, creatieve activiteiten, kook/bakactiviteiten, seizoensgerichte activiteiten en sport en spel.

Rode Maan (Nieuw-Wehl)

Structuur, voorspelbaarheid en persoonlijk contact staan bij ons hoog in het vaandel. De deelnemers moeten voldoende geprikkeld worden. Dit wordt gedaan door een gevarieerd activiteitenaanbod en spelmateriaal dat binnen handbereik is.

De Ziep Didam

De Ziep (Didam)

De onderwijszorggroep (een project van Elver en de Ziep) bevindt zich in Didam. De groep bestaat uit negen leerlingen die, vanwege een hoge begeleidingsvraag of zorgvraag, niet mee kunnen draaien binnen het regulieren voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Bij ons leren ze schoolse vaardigheden, didactische vaardigheden, leespraat (woordherkenning), techniek, gym, atelier, koken (belevingsgericht en in de vorm van het aanleren van de vaardigheden), ICT, rekenen, tuin, zorg en welzijn, koffiekar binnen school, afvalkar, arbeidstraining en afvalverwerking.

Dagbestedingsgroep Zeevi

Zeevi (Nieuw-Wehl)

Dagbestedingsgroep Zeevi is gericht op kinderen en jongeren tot een leeftijd van ongeveer 18 jaar. De groep biedt plaats aan 6 kinderen die een intensieve zorgvraag hebben of die baat hebben aan deze begeleidingswijze en voorspelbare omgeving. De groep kenmerkt zich door een warme sfeer waar aandacht en een aangepast tempo maken dat de kinderen de kans krijgen om aan te haken bij het dagelijkse leven, zich te ontwikkelen en zo te kunnen floreren.

Boekel (Nieuw-Wehl)

Dagbestedingsgroep Boekel richt zich op jongeren en jong volwassenen. De hulpvraag kan op diverse ontwikkelgebieden liggen, zowel zorgbehoefte als begeleidingsbehoefte. Er wordt veel in subgroepen gewerkt volgens een gestructureerd dagprogramma met hierin voldoende ruimte voor individuele daginvulling. Ook wordt er groepsdoorbroken gewerkt met de andere groepen binnen de Opmaat.