Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Elver Academie wint Planetree Award

De Elver Academie wil alle deelnemers binnen de dagbesteding van Elver de kans bieden om hun talenten te ontplooien en zich naar vermogen te ontwikkelen. Ontwikkeling duurt een leven lang en is mogelijk voor bijna iedereen, want leren stopt niet na het afsluiten van een schoolperiode. De Elver Academie ondersteunt bij het leren in de praktijk. Tijdens de jubileumeditie van de Planetree conferentie voor Mensgerichte Zorg heeft Elver op 22 maart 2018 een Planetree Award in ontvangst genomen met het project ‘De Elver Academie’.

Met behulp van een op maat gemaakte competentiematrix wordt zichtbaar wat een cursist al kan en nog meer kan leren. Het doorontwikkelen van werknemersvaardigheden en vakspecifieke vaardigheden gebeurt binnen de eigen dagbestedingslocatie. Hierbij worden de leerlijnen en methodieken opgepakt zoals die binnen het onderwijs zijn aangeboden. Als het doel behaald is, wordt er een bewijs van deelname, een praktijkverklaring of diploma uitgereikt. Zo’n bijzonder moment wordt gevierd!

Stimulans en erkenning

De Planetree Awards worden één keer per jaar uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om vernieuwende patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen die een belangrijk positief verschil maken. Naast de erkenning ontvangen de winnaars een cheque om eigen initiatieven mee te starten of te steunen.

Bas van den Berg en Edith van Raaij van De Elver Academie

Foto: Bas van den Berg en Edith van Raaij van De Elver Academie