Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Begeleiding intensieve dagbesteding Regio Achterhoek

Elk mens wil zijn dag zinvol doorbrengen. Maar hoe, dat is voor iedereen anders. Elver biedt daarom een breed spectrum aan dagbesteding.

Hieronder zie je de dagbestedingsgroepen in de categorie begeleiding intensieve dagbesteding in de regio Achterhoek. Zit hier een geschikte werkplek tussen? Neem dan contact op met ons Zorgloket op telefoonnummer 0314 69 69 99 voor meer informatie.

< terug

Maak hieronder een keuze

Groene Maan (1)

Groene Maan (Nieuw-Wehl)

Bij de Groene maan werken zeven deelnemers. De groep bestaat voornamelijk uit jong volwassenen. Het doel is het bieden van een voorspelbaar dagprogramma waarin we vooral actief bezig zijn maar waar ook de ruimte is voor ontspanning. We richten ons op ontwikkeling, het vergroten van eigenwaarde, het bevorderen van zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

 

Groene Wolk (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan onder andere uit post ophalen, vaatwassers in- en uitpakken in het hoofdgebouw, oud papier ophalen in het hoofdgebouw, cliënten van woongroep naar dagbesteding brengen en weer terug. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten zoals muziek, paardrijden, zwemmen en koken. 

Groene Vierkant (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden bestaan onder andere uit post ophalen, uitzoeken en wegbrengen, koken, snoezelen, huifkarrijden en boodschappen doen.

Groepscollage groene driehoek.jpg

Groene Driehoek (Nieuw-Wehl)

Bij de Groene Driehoek werken zes deelnemers. Er bestaat een vaste dagroutine, met de mogelijkheid om activiteiten aan te passen aan de stemming en alertheid van de deelnemers. Er is ook variatie aan inspanning en ontspanning en buiten- en binnen activiteiten. Voorbeelden van buitenactiviteiten zijn o.a. waszakken ophalen en luierzakken wegbrengen. Voorbeelden van binnenactiviteiten zijn knutselen, koken en tafelwerkjes.

Groene Toren (Nieuw-Wehl)

De Groene Toren biedt dagbesteding aan 6 à 7 deelnemers. Structuur en afwisseling van ontspannende en inspannende activiteiten zijn belangrijk voor onze groep. Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de interesses en de individuele vraag van de deelnemers. Er wordt regelmatig gewerkt in sub-groepjes voor de rust in de groep en volgens een ‘vast’ programma. Hierbij is er ook ruimte voor eigen initiatief en behoefte. De soort activiteiten die aangeboden worden zijn belevingsgericht, taakgericht, sjouw- en diverse buitenactiviteiten. Wij proberen flexibel in te spelen op wat deelnemers aangeven en het dagprogramma op een uitnodigende wijze aan te bieden.

Groene Druppel

Groene Druppel (Nieuw-Wehl)

Onze groep bestaat uit ouder wordende deelnemers. Wij bieden deelnemers een veilige basis waaruit gewerkt wordt aan de individuele zorgvraag. Wij werken met een dagprogramma waarin structuur en afwisseling belangrijk is, maar ook voldoende ruimte is voor gezelligheid en leuke activiteiten. De activiteiten bestaan uit diverse tafelwerkjes, vuilnis wegbrengen, boodschappen halen, fietsen op de tandem, snoezelen, mee met de huifkar en muziek luisteren.

Groen Rondje (Nieuw-Wehl)

De activiteiten bestaan uit taakgerichte buitenactiviteiten zoals oud papier ophalen, was ophalen en rondbrengen, boodschappen doen, wandelen etc. Activiteiten binnen zijn vooral belevingsgericht zoals muziek, snoezelen, massage, koken, voorlezen en tafelwerkjes.

Kameleon (Nieuw-Wehl)

De kameleon bestaat uit een groep van zeven deelnemers en vier begeleiders. Deze groep heeft deelnemers die wat ouder zijn en/of van wie het tempo wat lager ligt. Het dagprogramma wordt aangepast aan de behoefte en de zorgvraag van de deelnemers. Om dit zo goed mogelijk af te stemmen, letten we op lichamelijke klachten, stemming, zorgvraag en de interesse van de deelnemers. Er is zowel ruimte voor individuele benadering als het werken in een groep. Verder is er een goede balans tussen actieve en passieve activiteiten waarbij de deelnemers op een positieve en prettige manier worden geprikkeld. Plezier staat voorop.

Daarnaast zijn we continue in ontwikkeling om de ouder wordende deelnemer, al dan niet met dementie, toch een prettige en zinvolle invulling van de dag te bieden. We zoeken daarom steeds naar nieuwe activiteiten om de deelnemers uit te dagen en te blijven prikkelen.

Kruiers.jpg

Kruiers (Nieuw-Wehl)

De werkzaamheden van de Kruiers bestaat uit het ophalen van vuilnis, meehelpen met het bezorgen van boodschappen, het ophalen van oud papier etc.

Onderhoudsgroep.jpg

Onderhoudsgroep (Nieuw-Wehl)

Deze groep werkt zowel buiten als binnen. De buitenwerkzaamheden bestaan uit grasmaaien, harken, vegen, sjouwkarweitjes, boodschappen bezorgen etc. De binnenwerkzaamheden bestaan uit inpakwerk, monteerwerk, papier versnipperen, was vouwen, sloopwerk, onderhoud eigen gereedschap etc.

Octijn (Nieuw-Wehl)

Deze groep richt zich op kinderen en jongeren met een begeleidingsvraag voor diverse ontwikkelgebieden. Denk hierbij aan schoolse-, sociale-, motorische, ADL- en creatieve vaardigheden. Naast de vaste activiteiten is er ruimte voor de individuele daginvulling.

Roebe (Nieuw-Wehl)

Deze groep richt zich op jongeren met een hulpvraag voor diverse ontwikkelgebieden die hen voorbereiden op een dagbestedingsgroep elders binnen Elver of daarbuiten. Er wordt gewerkt volgens een vast dagprogramma, met ruimte voor de individuele daginvulling.

De Horst

De Horst (Nieuw-Wehl)

De activiteiten zijn in grote lijnen in tweeën te splitsen. Een deel is het schoonhouden van diverse ruimtes. Denk hierbij aan de vergaderruimtes, grote zaal, sanitair, hal en keuken. Het andere deel is het bieden van ondersteuning aan groepen gebruikers. Dit zijn bijvoorbeeld cursussen en kaartgroepjes van verenigingen. De werkzaamheden bestaan dan uit het klaarzetten van stoelen, tafels, kopjes etc.

Het Kompas (Nieuw-Wehl)

Wij bieden begeleiding aan deelnemers met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. De deelnemers vragen allemaal (verkapte) 1 op 1 begeleiding. De activiteiten bestaan uit snoezelen, koken, boemel en huifkar rijden. Er is een balans tussen inspannende en ontspannende activiteiten en tussen buiten- en binnen activiteiten.

Meer in Regio Achterhoek