Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Belevingsgerichte dagbesteding Regio Achterhoek

Elk mens wil zijn dag zinvol doorbrengen. Maar hoe, dat is voor iedereen anders. Elver biedt daarom een breed spectrum aan dagbesteding.

Hieronder zie je de dagbestedingsgroepen in de categorie belevingsgerichte dagbesteding in de regio Achterhoek. Zit hier een geschikte werkplek tussen? Neem dan contact op met ons Zorgloket op telefoonnummer 0314 69 69 99 voor meer informatie.

< terug

Maak hieronder een keuze

Elver 1847.jpg

Belevingstheater (Nieuw-Wehl)

Wij komen bij de bewoner thuis omdat deze vaak door gezondheidsredenen weinig tot niet naar de dagbesteding kan gaan. Wij bieden verschillende themagerichte, sensopathische activiteiten aan, die op dat moment aansluiten bij de beleving en alertheid van de bewoner.

Bollie dagbestedingskiezer.jpg (1)

Bollie (Nieuw-Wehl)

De groep biedt plaats aan acht jongeren die een intensieve zorgvraag hebben of die baat hebben aan deze begeleidingswijze en voorspelbare omgeving. De groep kenmerkt zicht door de veilige omgeving die herkenbaar, stimulerend en uitnodigend is. Van waaruit de deelnemers zich zo optimaal mogelijk kunnen ontplooien en ontwikkelen. Voorbereidend op hun toekomst.

Themagroep 3 (Nieuw-Wehl)

De deelnemers op onze dagbestedingsgroep zijn zeer ernstig verstandelijk en meervoudig beperkt. De deelnemers hebben een duidelijk begeleidingsstijl nodig in een rustige en sfeervolle omgeving. Bij ons worden activiteiten aangeboden volgens een herkenbaar dagprogramma en afgestemd op de individuele behoeften/doelen van een deelnemer. Iedere dag van de week staat er een ander thema centraal.

Themagroep 4

Themagroep 4 (Nieuw-Wehl)

De deelnemers die onze themagroep bezoeken zijn in meer- of mindere mate verstandelijk en/of meervoudig beperkt. De deelnemers vragen om een voorspelbaar dagprogramma, waarin sfeer en beleving centraal staan. We bieden themagerichte activiteiten aan, die aansluiten bij de beleving wereld van de deelnemer. We streven naar een goede balans tussen actief en ontspanning, rekening houdend met de individuele behoeften en doelen van de deelnemers. Naast vaste activiteiten zoals huifkarrijden, snoezelen en muziek, bieden we individuele activiteiten aan die aansluiten bij de wensen van de deelnemer.

Elver 2515.jpg

Sterrewater (Hoog-Keppel)

Bij Sterrewater zwemmen cliënten individueel met een bewegingsagoog. Er is ook ruimte voor welness en sensopathische activiteiten. De begeleiding is vooral gericht op de individuele cliënt.

De Uilenboom - Betsie en Druppel

Zorgboerderij 'De Uilenboom' (Gaanderen)

De Uilenboom is een plek waar deelnemers met een verstandelijke en lichamelijke beperking een zinvolle dagbesteding kunnen hebben. Dit aangepast naar hun wens. Wij vinden het belangrijk dat er op een respectvolle manier met mens en dier wordt omgegaan en dat er een voelbaar rustige sfeer is, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. De activiteiten zijn onder andere het verzorgen, aaien en knuffelen van dieren, schoonhouden van de wei, stoep en stallen, het onderhouden van de tuin, grasmaaien, onkruid wieden en het lekker buiten zijn.

 

Muziek (Nieuw-Wehl)

Wij streven er naar om muziek aan te bieden binnen het dagprogramma van zoveel mogelijk cliënten. Met muzikale middelen kunnen de motorische, verstandelijke, emotionele en sociale vaardigheden worden begeleid. De muziek wordt op maat aangeboden. De ene groep heeft behoefte aan activering terwijl een andere groep behoefte heeft aan rust.

Rode Toren (Nieuw-Wehl)

Bij ons komen voornamelijk cliënten met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Ze zijn gebaat bij zintuiglijk, belevingsgerichte activiteiten en vragen om de nodige zorg. Wij bieden een sfeervolle omgeving, waarin rust, regelmaat, structuur, dagelijkse voorspelbaarheid en voldoende variatie in activiteiten wordt aangeboden.

Meer in Regio Achterhoek