Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Dagbesteding voor ouderen Regio Achterhoek

Elk mens wil zijn dag zinvol doorbrengen. Maar hoe, dat is voor iedereen anders. Elver biedt daarom een breed spectrum aan dagbesteding.

Hieronder zie je de dagbestedingsgroepen in de categorie dagbesteding voor ouderen in de regio Achterhoek. Zit hier een geschikte werkplek tussen? Neem dan contact op met ons Zorgloket op telefoonnummer 0314 69 69 99 voor meer informatie.

< terug

Maak hieronder een keuze

Rode rondje knustel foto.jpg

Rode Rondje (Nieuw-Wehl)

Wij richten ons vooral op de ouder wordende deelnemer met een, in verhouding, intensieve zorgvraag. Beginnende dementie speelt vaak een rol bij onze deelnemers. De deelnemer kan bij ons een rustige en ontspannen dag beleven, afgestemd op de behoefte van de deelnemer. Er is voldoende tijd, oog en kennis voor de zorgbehoefte. Na de lunch is er een rustmoment waarin de cliënt de mogelijkheid heeft om te gaan slapen.

Rode Vierkant.jpg

Rode Vierkant (Nieuw-Wehl)

Deelnemers krijgen activiteiten aangeboden gericht op de sensatiefase van LACCS, zoals muziek, snoezelen, belevingstheater, massage etc. Lees meer over LACCS op de vervolgpagina.

Rode Ster (Nieuw-Wehl)

De deelnemer kan bij de Rode Ster genieten van een rustige en ontspannen dag in een veilige omgeving. De deelnemers zijn nog in staat om enige interactie met elkaar te ondergaan, zowel verbaal als non verbaal. Dit schept een vertrouwensband naar elkaar. Er is aandacht voor elkaar, ongeacht niveau en gedrag. De activiteiten die wij ondernemen zijn in groepsverband onder andere samen koffie drinken, lunchen, spelletjes spelen, muziek luisteren en krant lezen. Op individueel niveau is dat breien, mozaïeken, puzzelen, kleuren, kralen rijgen etc.

Themagroep 1 (Nieuw-Wehl)

Themagroep 1 is een groep waarbij deelnemers op verschillende niveaus functioneren en samen werken. Binnen onze groep richten we ons op de ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ons doel is vaardigheden vast te houden deze uit te dagen en uit te breiden. We spelen in op het hier en nu, afgestemd op de individuele behoeftes, en passen hier onze activiteiten op aan.

Muziek (Nieuw-Wehl)

Wij streven er naar om muziek aan te bieden binnen het dagprogramma van zoveel mogelijk cliënten. Met muzikale middelen kunnen de motorische, verstandelijke, emotionele en sociale vaardigheden worden begeleid. De muziek wordt op maat aangeboden. De ene groep heeft behoefte aan activering terwijl een andere groep behoefte heeft aan rust.

Meer in Regio Achterhoek