Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Gevarieerde dagbesteding Regio Achterhoek

Elk mens wil zijn dag zinvol doorbrengen. Maar hoe, dat is voor iedereen anders. Elver biedt daarom een breed spectrum aan dagbesteding.

Hieronder zie je de dagbestedingsgroepen in de categorie gevarieerde dagbesteding in de regio Achterhoek. Zit hier een geschikte werkplek tussen? Neem dan contact op met ons Zorgloket op telefoonnummer 0314 69 69 99 voor meer informatie.

< terug

Maak hieronder een keuze

Gele rondje - puzzelwerk

Gele Rondje (Nieuw-Wehl)

Bij het aanbieden van activiteiten is het belangrijk te kijken naar de persoonlijke interesse, maar ook wat ieders vermogen tot aanleren is. Dit voorkomt overvraging. We gaan structureel naar buiten. Wij verzorgen de afvoer van vuilnis en de aan/afvoer van de was. Daarnaast maken we ook gebruik van de huifkar en boemel, gaan paardrijden, maken muziek en gaan we naar de snoezel.

Gele Driehoek (Nieuw-Wehl)

Deze groep kijkt naar de interesses, wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Actieve activiteiten zijn vooral gericht op buitenactiviteiten (vuilnis, waszakken, sjouwen, wandelen, fietsen). Groepsactiviteiten zijn o.a. snoezelen en huifkar rijden. Daarnaast zijn er nog activiteiten waarbij de nadruk ligt op sfeer en belevingsgerichte ervaringen.

Gele Bloem (Nieuw-Wehl)

De Gele Bloem wil in een stimulerende omgeving, op deskundige wijze, verantwoorde dagbesteding bieden aan de deelnemers. Wij willen gewoon doen, wat gewoon kan, aangepast aan de zorgvragen van onze deelnemers. Wij vinden het belangrijk dat cliënten op een zinvolle en plezierige manier hun dag doorbrengen. Activiteiten zijn onder andere snoezelen, tafelwerkjes, helpen met huishoudelijke taakjes, huifkar rijden, muziek, koken, knutselen, ontspanning en beweegactiviteiten.

Gele Vierkant (Nieuw-Wehl)

Er zijn wekelijks een aantal vaste activiteiten. Dit zijn snoezelen, muziek en huifkarrijden. Daar omheen geeft de groep zelf invulling aan de dag. Dit wordt afgestemd op de dynamiek in de groep. Soms zijn de activiteiten met de hele groep maar dat kan ook in kleinere groepjes. De activiteiten bestaan onder andere uit: puzzelen, blokken bouwen, boodschappen doen, wandelen, bewegen met spelmateriaal, koken/bakken, zingen/muziek maken, voorlezen, snoezelen, nagels lakken etc.

Rode Wolk (Nieuw-Wehl)

Bij ons werken ouder wordende deelnemers met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Sommigen in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of psychische problematiek. De activiteiten vinden plaats in een rustig tempo, zijn sfeergericht waarin structuur van belang is. We bieden activiteiten aan die passen bij de mogelijkheden en interesses van onze deelnemers. Activiteiten die wij aanbieden zijn o.a., snoezelen, huifkarrit, muziek, fun2go bike, creatieve activiteiten, kook/bakactiviteiten, seizoensgerichte activiteiten en sport en spel.

Rode Zon

Rode Zon (Nieuw-Wehl)

De activiteiten van de Rode Zon zijn heel divers. Wij verzorgen lunch voor dagbestedingsgroepen, hebben diverse kook- en bakactiviteiten en maken producten die vanuit de Sjop of vanuit de groep worden verkocht aan derden.

Rode Maan (Nieuw-Wehl)

Structuur, voorspelbaarheid en persoonlijk contact staan bij ons hoog in het vaandel. De deelnemers moeten voldoende geprikkeld worden. Dit wordt gedaan door een gevarieerd activiteitenaanbod en spelmateriaal dat binnen handbereik is.

Bert en de muziekles 9054.jpg

Muziek (Nieuw-Wehl)

Wij streven er naar om muziek aan te bieden binnen het dagprogramma van zoveel mogelijk cliënten. Met muzikale middelen kunnen de motorische, verstandelijke, emotionele en sociale vaardigheden worden begeleid. De muziek wordt op maat aangeboden. De ene groep heeft behoefte aan activering terwijl een andere groep behoefte heeft aan rust.

Themagroep 1 (Nieuw-Wehl)

Themagroep 1 is een groep waarbij deelnemers op verschillende niveaus functioneren en samen werken. Binnen onze groep richten we ons op de ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ons doel is vaardigheden vast te houden deze uit te dagen en uit te breiden. We spelen in op het hier en nu, afgestemd op de individuele behoeftes, en passen hier onze activiteiten op aan.

Meer in Regio Achterhoek