Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Jobcoaching

Werk is voor iedereen belangrijk. Het draagt bij aan een vast ritme, voorkomt sociaal isolement en leidt tot een zinvolle dag- invulling en geluk. Iedereen kan zinvol werk doen, of dat nu is op een dagbestedingslocatie van Elver of bij een extern bedrijf. Jobcoaches bieden ondersteuning bij het vinden van betaald of onbetaald werk op maat.

Cliënten kunnen (eventueel in overleg met hun persoonlijk begeleider) in hun zorgplanbespreking aangeven dat zij extern willen werken en begeleid willen worden door een jobcoach. Ook is een werkplek onder begeleiding van een jobcoach binnen Elver mogelijk. Je kunt dan denken aan werken binnen de facilitaire dienst (restaurant, wasserij, supermarkt, transport). De jobcoaches willen de talenten die iemand heeft, ontdekken en ondersteunen. Samen met de cliënt kijken we naar de mogelijkheden en interesses. We gaan op zoek naar een passende werkplek waarbij ontwikkelen voorop staat. De Elver Academie kan hierbij een aanvullende rol spelen.

Diverse werkplekken

Ons werk richt zich zowel op het werk op vrijwillige basis als op het toeleiden naar een betaalde baan. Wij maken gebruik van een groot netwerk, opgebouwd in Arnhem, de Liemers en Doetinchem. Hierdoor kunnen we divers werk bieden in onder andere de ouderenzorg, bij winkelbedrijven, maneges, etc. Een jobcoach werkt de cliënt in op de werkplek en onderhoudt vervolgens het contact met de cliënt en werkgever. Ook kunnen we de werkgever informatie geven omtrent wet- en regelgeving en hen adviseren over het creëren van een goede en fijne werksituatie met en voor de cliënt.

Voor wie

Wij hebben een jobcoacherkenning van het UWV en kunnen betaalde trajecten, waarin cliënten tegen een loonwaarde werken, voor hen uitvoeren. We begeleiden zowel cliënten die binnen Elver wonen als ook cliënten die elders wonen, schoolverlaters van VSO-scholen, inwoners die via “activerend werk” werk zoeken en statushouders.

Meer weten?

Wil je meer informatie over jobcoaching of de (betaalde) werkplekken? Neem dan contact op met ons door een mail te sturen naar Jobcoach@elver.nl of te bellen naar onze receptie op telefoonnummer 0314 69 69 11 en naar de jobcoaches te vragen.