Jobcoaching

Jobcoaching

Werk is voor iedereen belangrijk. Het draagt bij aan een vast ritme, voorkomt sociaal isolement en leidt tot een zinvolle dag- invulling en geluk. Iedereen kan zinvol werk doen, of dat nu is op een dagbestedingslocatie van Elver of bij een extern bedrijf. Jobcoaches bieden ondersteuning bij het vinden van werk op maat.

Op zoek naar een passende werkplek

Deelnemers kunnen (eventueel in overleg met hun persoonlijk begeleider) in hun zorgplanbespreking aangeven dat zij extern willen werken en begeleid willen worden door een jobcoach. Ook is een werkplek onder begeleiding van een jobcoach binnen Elver mogelijk. Je kunt dan denken aan werken binnen de facilitaire dienst (restaurant, wasserij, supermarkt, transport). De jobcoaches willen de talenten die iemand heeft, ontdekken en ondersteunen. Samen met de deelnemer kijkt de jobcoach naar de mogelijkheden en interesses. Samen op zoek naar een passende werkplek waarbij ontwikkelen voorop staat. De Elver Academie kan hierbij een aanvullende rol spelen.

Diverse werkplekken

Wij maken gebruik van een groot netwerk, opgebouwd in Arnhem, de Liemers en Doetinchem. Hierdoor kunnen we verscheidenheid aan werk bieden in onder andere de ouderenzorg, bij winkelbedrijven, maneges, etc. Een jobcoach werkt de deelnemer in op de werkplek en onderhoudt vervolgens het contact met de deelnemer en werkgever. Daarnaast hebben de jobcoaches een overzicht van de diverse Werkposten die Elver biedt. In een Werkpost werkt een groepje deelnemers onder begeleiding van een activiteitenbegeleider op locatie (bijvoorbeeld in de ouderenzorg, op een camping/manege etc.). Ten slotte kunnen we de werkgever adviseren over het creëren van een goede en fijne werksituatie met en voor de deelnemer. Desgewenst kunnen we de werkgever informatie geven omtrent wet en regelgeving.

Voor wie?

We begeleiden zowel deelnemers die bij Elver wonen maar ook deelnemers die elders wonen en schoolverlaters van VSO-scholen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over jobcoaching of de werkplekken? Neem dan contact op door een mail te sturen naar jobcoach@elver.nl of bel naar 0314 69 69 11.