Voorstellen Wilma Heesen

Voorstellen Wilma Heesen

"Mijn naam is Wilma Heesen, moeder van 3 dochters. Van huis uit coach. Sinds januari 2015 ben ik lid van de Raad van Toezicht van Elver.

‘Er zijn’ voor mensen met een beperking en voor hun familie en verzorgers, dat motiveerde mij om deel te willen uitmaken van deze organisatie. Tijdens werkbezoeken zie en ervaar ik een organisatie die mensgerichte zorg, liefdevolle aandacht en een helende omgeving in de praktijk waarmaakt. En waar elk verhaal echt telt en als uniek beschouwd wordt. Deze waarden onderschrijf ik van harte en pas ik ook toe in mijn dagelijks handelen. Ik ben sinds 2014 manager van Yunio, een organisatie voor jeugdgezondheidszorg. Wij bieden in 10 gemeenten in de Achterdoek jeugdgezondheidszorg aan kinderen van 0-4 jaar. Naast de basiszorg willen wij ‘Er zijn’ voor die kinderen die in hun ontwikkeling bedreigd worden, daar ontwikkelen we maatwerk voor. Voor 2014 maakte ik deel uit van de gemeente Lochem, als raadslid en wethouder, ook in die context wilde ik oog hebben voor diegenen voor wie deelnemen aan de samenleving niet vanzelfsprekend is.

Als toezichthouder maak ik deel uit van de commissie kwaliteit en veiligheid. “Hoe borgen we kwaliteit zonder te veel administratieve rompslomp en met respect voor de zelfsturende teams”. “Hoe organiseren we naast ‘tellen’ ook ‘vertellen’”. Dat zijn voorbeelden van vragen die we samen met onze bestuurder en natuurlijk met de mensen van de praktijk, blijven stellen."