Themagroep 3 (Nieuw-Wehl)

Themagroep 3 (Nieuw-Wehl)

Nieuw Wehlseweg 14
7031 HW
Nieuw-Wehl

0314 69 69 11

Themagroep 3 is groep bestaande uit deelnemers met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen en deelnemers die in een rustige en sfeervolle omgeving een duidelijke begeleidingsstijl nodig hebben.

Binnen themagroep 3 bieden we de activiteiten aan volgens een herkenbaar dagprogramma en afgestemd op de individuele behoeften / doelen van de deelnemers. De activiteiten zijn er vooral op gericht de alertheid van de deelnemer te stimuleren, waarbij er rekening wordt gehouden met de balans tussen in- en ontspanning. Elke deelnemer heeft zijn eigen activiteitenplan: iedere deelnemer heeft een andere vraag. De één loopt twee maal daags over de gang in een loopwagen om mobiel te blijven, de ander oefent met rechtop zitten op de bedrand. De één vindt het fijn om creatieve vaardigheden te ontwikkelen en kan dit grotendeels zelfstandig. De ander bieden we juist zintuigelijke prikkels aan, zoals geuren, voel-, luister- en kijkmateriaal.

Verder bieden we belevingsgerichte activiteiten aan als: voorlezen uit een ‘MSST’ boek, gaan we naar buiten voor een wandeling of een rondje op de (rolstoel)fiets, en doen we kookactiviteiten, of muziekactiviteiten. Daarnaast wordt er geknutseld, getekend, geschilderd en worden er handwerkjes gedaan. De activiteiten worden zo veel mogelijk aangepast aan het thema wat op dat moment centraal staat, voornamelijk de jaargetijden en de feestdagen. Zo bakken we pepernoten met Sinterklaas en versieren we het lokaal met herfsttekeningen en blaadjes tijdens de herfst.

Dit alles doen we aan de hand van de LACCS-visie. Er is aandacht voor een goed leven op vijf levensgebieden; Lichamelijk, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende Tijdsbesteding.