Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Deelnemers Elver dragen steentje bij in eigen vernieuwde milieustraat

Trotse deelnemers van de Klussengroep van Elver openden vandaag de vernieuwde milieustraat aan de Nieuw Wehlseweg in Nieuw-Wehl. In samenwerking met REMONDIS is de straat vernieuwd en aangevuld met extra containers.

31.10.2018

In de Achterhoek is Elver de eerste zorgorganisatie die een eigen milieustraat heeft waar deelnemers en bewoners ook een belangrijke bijdrage leveren in het afvalproces. Samen met afvalverwerker REMONDIS zijn op het terrein in Nieuw-Wehl een vijftal half-ondergrondse containers geplaatst waar het afval gescheiden aangeboden wordt. Naast glas en restafval zamelt Elver nu ook incontinentiemateriaal apart in. Uiteraard blijft het aanbieden van tuinafval, oud-ijzer, hout, grof restafval en het bruin- en witgoed ook bestaan. Met behulp van kleuren en pictogrammen op de verschillende containers weten de deelnemers en bewoners precies welk afval in welke container gedeponeerd moet worden.

De milieustraat staat al jarenlang op het wensenlijstje van Elver. “We zijn blij dat onze deelnemers en bewoners hun afval nu veilig en duurzaam kunnen inleveren. De wens voor deze manier van afvalverwerking lag er al langere tijd. Eindelijk is de milieustraat nu gerealiseerd in samenwerking met REMONDIS en daar zijn we bijzonder trots op”, aldus Regiomanager Ronny Kaemingk.

Duurzaam en kostenefficiënt
Elver zocht een partner die met hen meedacht in de verduurzaming van afvalverwerking binnen de organisatie. Door de integrale aanpak van REMONDIS is er voor alle afvalstromen een duurzame en kostenefficiënte oplossing gevonden. Eén van de laatste en meest innovatieve oplossingen is de luierrecycling. De luiers worden verwerkt tot nieuwe producten en energie in plaats van dat ze naar de verbrandingsinstallatie gebracht worden. Naast de voordelen dat de afvalhoeveelheid vermindert, worden zo ook kosten bespaard en gezorgd voor een minder grote belasting van het milieu. En dit is toch het uiteindelijke doel.

Betrokkenheid en duidelijkheid
Bij afvalscheiding is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de communicatie als de voorzieningen duidelijk zijn en dat er wordt meegedacht met de klant. Met behulp van bolderkarren, afvalgrijpers en herkenbare hesjes, welke door REMONDIS beschikbaar zijn gesteld, kunnen de deelnemers en bewoners ook op een speelse wijze het afval inzamelen.

REMONDIS: “Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat en wensen Elver en de bewoners veel succes en plezier met de ingebruikname!”  

Deelnemers openen samen met regiomanager Elver en Remondis de vernieuwde milieustraat 

Deelnemers van Elver openen samen met Regiomanager Ronny Kaemingk en Regiodirecteur Jan Kempers van Remondis de vernieuwde milieustraat in Nieuw-Wehl.


De eerste zakken afval worden door deelnemers Elver in de juiste containers van de vernieuwde milieustraat gedeponeerd.

Deelnemers van Elver deponeren de eerste zakken afval in de vernieuwde milieustraat.