Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Elver in de race voor Planetree Award dankzij samenwerkingsproject in de ouderenzorg

Gehandicaptenzorg organisatie Elver uit Nieuw-Wehl is als één van zeven goede voorbeelden van mensgerichte zorg in Nederland en België genomineerd voor de felbegeerde Spirit of Planetree Innovatie Award. Op donderdag 17 maart a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de conferentie voor mensgerichte zorg van Planetree in Nieuwegein. Elver zet zich als Planetree zorgorganisatie in om mensgerichte zorg op de best mogelijke manier te realiseren.

26.01.2016

In totaal hebben de zorgorganisaties die onderdeel uitmaken van het Nederlandse en Belgische Planetree netwerk 45 initiatieven ingezonden voor de Planetree Awards. In de eerste selectieronde zijn 7 initiatieven genomineerd door Planetree Nederland. Vervolgens zal de externe jury die bestaat uit vertegenwoordigers van cliëntenraden (LSR), zorgmedewerkers (FWG), deskundigen uit de zorgsector (SKIPR) en deskundigen op het gebied van innovatie in de zorg (ZonMW) haar stem uitbrengen. Alle inzendingen worden bekeken op merkbare effecten voor cliënten, medewerkers en/of organisatie, vernieuwing, overdraagbaarheid en toekomstwaarde. De inzending van Elver heeft als titel: ‘Samenwerken in de ouderenzorg’, en gaat over het samenwerkingsproject waarin cliënten van Elver diverse werkzaamheden verrichten bij woonzorgcentrum Heijendaal (onderdeel van De Drie Gasthuizen) in Arnhem. www.planetree.nl/nominaties2016.

Publieksstemming
Ook in 2016 heeft het publiek een stem in het bepalen van de winnaars. Iedereen kan eenmalig een stem uitbrengen op het project en de innovatie van zijn of haar keuze. Meer informatie over het project en het stemformulier is te vinden op www.planetree.nl/nominaties2016.

De stemmen van de jury, het publiek en Planetree Nederland samen bepalen de uiteindelijke winnaars. Hoewel er maar één prijs te vergeven is, zijn alle aanmeldingen belangrijk voor cliënten, hun naasten en medewerkers waardoor uiteindelijk onze gezondheidszorg de echte winnaar is.

Over Elver
Bij Elver begeleiden we bijna 700 mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen rekenen op een vertrouwde en veilige omgeving om te wonen, werken en te leren. Binnen onze organisatie, maar ook gewoon thuis of op school. Soms voor altijd, soms tijdelijk als het even niet meer gaat. Binnen het Elver Behandelcentrum werken diverse specialisten nauw met elkaar samen. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG), gedragskundigen en therapeuten. Meer informatie over Elver is te vinden op www.elver.nl

Over Planetree
Planetree is een non-profit organisatie die mensen en zorgorganisaties helpt de best mogelijke mensgerichte zorg te realiseren. Samen met zorgorganisaties zetten zij zich met hart en ziel in met en voor patiënten, cliënten en hun naasten. Bijzonder is dat Planetree naast een verfrissende visie ook effectieve manieren heeft gevonden om cultuurverandering en prestatieverbetering door te voeren. Zorgorganisaties melden bij consistent doorvoeren van Planetree de volgende effecten: hoge patiënt-/cliënttevredenheid, hoge medewerkerstevredenheid, goede verwijsbereidheid (NPS), innovatieve diensten en een aantrekkelijke fysieke omgeving. Deze effecten zijn van strategisch belang.

Voor meer informatie over mensgerichte zorg zie www.planetree.nl