Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Elver in de race voor twee Planetree Awards!

Gehandicaptenzorg organisatie Elver uit Nieuw-Wehl is genomineerd voor twee Planetree Awards. Op donderdag 23 maart a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de conferentie voor mensgerichte zorg van Planetree in Nieuwegein. Elver zet zich als Planetree zorgorganisatie in om mensgerichte zorg op de best mogelijke manier te realiseren

26.01.2017

In totaal zijn er 10 genomineerden in twee categorieën (innovatie & sterke projecten). Elver is maar liefst twee keer genomineerd in de categorie innovatie:

  • Teamcoaching met honden:
    Op innovatieve wijze worden honden ingezet ten behoeve van reflectie op eigen gedrag binnen zelfsturende teams. Dit heeft een positief effect op de samenwerking met collega’s en verbetert de zorg voor cliënten.

  • Goed leven visie:
    Alle zorgverleners bij Elver die met mensen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (EVMB) werken, worden getraind én gecoacht op het gebied van tijdig signaleren van probleemgedrag. Zij leren, ondanks de druk van dagelijks werk en overlopende agenda’s, gedrag tijdig op te merken en daar met liefdevolle zorg op aan te sluiten.

Wil je alle genomineerden zien? Klik dan hier.

Externe jury

De vier winnaars worden bepaald door een externe jury van deskundige samen met een publiekstem die n via de website uit te brengen is. De jury representeert de belangen van cliënten in de zorg (LSR) en zorgmedewerkers (FWG en Randstad Zorg) en wordt aangevuld met deskundigen uit de zorgsector (Skipr) en op het gebied van innovatie in de zorg (ZonMW).

Publieksstem

Ook in 2017 heeft het publiek een stem in het bepalen van de winnaars. Iedereen kan eenmalig een stem uitbrengen op het project en de innovatie van zijn of haar keuze. Meer informatie over het project en het stemformulier is hier te vinden.

De stemmen van de jury, het publiek en Planetree Nederland samen bepalen de uiteindelijke winnaars.

Over Elver

Bij Elver begeleiden we bijna 700 mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen rekenen op een vertrouwde en veilige omgeving om te wonen, werken en te leren. Binnen onze organisatie, maar ook gewoon thuis of op school. Soms voor altijd, soms tijdelijk als het even niet meer gaat. Binnen het Elver Behandelcentrum werken diverse specialisten nauw met elkaar samen. Zo vindt u bij ons bijvoorbeeld Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG), gedragskundigen en therapeuten. Meer informatie over Elver is te vinden op www.elver.nl


Over Planetree

Planetree is een non-profit organisatie die mensen en zorgorganisaties helpt de best mogelijke mensgerichte zorg te realiseren. Samen met zorgorganisaties zetten zij zich met hart en ziel in met en voor patiënten, cliënten en hun naasten. Bijzonder is dat Planetree naast een verfrissende visie ook effectieve manieren heeft gevonden om cultuurverandering en prestatieverbetering door te voeren. Zorgorganisaties melden bij consistent doorvoeren van Planetree de volgende effecten: hoge patiënt-/cliënttevredenheid, hoge medewerkerstevredenheid, goede verwijsbereidheid (NPS), innovatieve diensten en een aantrekkelijke fysieke omgeving. Deze effecten zijn van strategisch belang.