Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Elver maakt opvolger bestuurder van Drumpt bekend

Irma Harmelink wordt de opvolger van Ernst van Drumpt als Bestuurder van Elver (voorheen Fatima Zorg/Schreuderhuizen). Irma Harmelink (1961) is nu nog voorzitter Raad van Bestuur van Zorgaccent, een organisatie actief in wonen, welzijn en zorg in Noord West Twente. Zij is vanaf 1982 werkzaam in de zorgsector.

10.11.2016

Ernst van Drumpt (1954) neemt na ruim 13 jaar afscheid als Bestuurder van Elver. Gedurende die jaren heeft Elver zich verder ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie voor mensen met veelal een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking in de regio’s Achterhoek, Liemers en Arnhem. Elver is onder meer de enige organisatie ter wereld, voor mensen met een verstandelijke beperking, die het internationaal erkende Planetree-label heeft ontvangen. Dit label staat voor goede kwaliteit van zorg en dienstverlening in een gezonde organisatie waarbij de mens centraal staat. Dit geldt zowel voor de cliënt als de medewerker. Ernst van Drumpt is vanaf 1971 werkzaam in de zorgsector.

Betrokken en bekwaam bestuurder
Ernst van Drumpt is blij dat Irma Harmelink zijn opvolger wordt. "Ik ken Irma als een betrokken en bekwame bestuurder met hart voor de zorg, zowel voor de cliënten als voor de medewerkers. Voor Elver de juiste keuze om wat opgebouwd is te borgen en Elver de komende jaren verder te blijven ontwikkelen".  Op 15 februari 2017 zal Irma Harmelink in dienst treden. Na een inwerkperiode van enkele weken gaat Ernst van Drumpt vanaf medio maart 2017 in Suriname het Elver-samenwerkingsproject ondersteunen. Na zijn terugkeer uit Suriname vindt dan de laatste overdracht aan Irma Harmelink plaats. Het afscheid van Ernst van Drumpt is gepland op 22 juni 2017.

Na zijn vertrek eind juni 2017 wil Ernst van Drumpt actief blijven voor zorg en welzijn in Nederland en Suriname. "Een beetje rustiger werk vinden past goed als je 63 jaar wordt. Er zullen vast wel mooie uitdagingen komen naast m'n vrijwilligerswerk in Suriname dat ik blijf doen. Van stilzitten zal geen sprake zijn, dat past ook helemaal niet bij me". Irma Harmelink heeft met erg veel plezier ruim zeven jaar als bestuurder gewerkt bij Zorgaccent waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter Raad van Bestuur. "Ik kijk terug op een mooie periode bij Zorgaccent en kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging als bestuurder van Elver. De indruk die ik van Elver heb is dat het een organisatie is waar veel vakbekwaamheid en betrokkenheid aanwezig zijn bij de professionals om mensen met een verstandelijke beperking in het dagelijks leven zodanig te ondersteunen dat ze hun leven zo plezierig mogelijk kunnen leven.”