Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Ernst van Drumpt geridderd in de Orde van Oranje Nassau

Oud-Elverbestuurder Ernst van Drumpt heeft donderdag 22 juni de Koninklijke onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau ontvangen. Burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst reikte het lintje uit tijdens de receptie van zijn afscheidssymposium dat als thema ‘Echt zijn’ had.

23.06.2017

“Ernst is een sociaal gedreven bestuurder met oog voor kwetsbare mensen, maar ook voor de leefomgeving en de verenigingen rondom de zorginstelling. Als bestuurder van Elver vervult Ernst deze rol met veel inzet en kennis van zaken. Op de hoogte zijn van het wel en wee van vele cliënten en medewerkers”, aldus burgemeester Besselink.

Verbinder

Naast bovengenoemde zaken doet Ernst van Drumpt meer. Burgemeester Besselink: “Ernst is een verbinder, spant zich in voor zowel branche- en netwerkorganisaties. Bijvoorbeeld voor de zusterorganisatie Betheljada in Paramaribo en als voorzitter van de stuurgroep van de commissie Ethiek. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat Elver als eerste zorginstelling in de gehandicaptenzorg het Planetree-label heeft verdiend. Ook heeft Ernst zich niet beperkt tot de eigen organisatie en directe omgeving maar maakt zich ook verdienstelijk als voorzitter, secretaris, penningmeester of bestuurslid van overkoepelende zorg- en welzijnsorganisaties.”

Stokje overdragen

Echtheid’ en ‘Authenticiteit’ heeft in de jaren dat Van Drumpt zich met veel passie en plezier voor Elver heeft ingezet altijd een rode draad gespeeld. Na dertien jaar aan het roer te hebben gestaan draagt hij nu vol vertrouwen het stokje over aan Irma Harmelink.

Fotografie Henk den Brok
Vlnr: Burgemeester Besselink, Ernst van Drumpt, Carla van Drumpt.