Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

’Halte Kubus’ voor familie en bewoners Kubus

Vandaag is onze wens uitgekomen. ‘Halte Kubus’ is officieel in gebruik genomen.

22.12.2017

Het verhaal achter deze wens
Onze bewoners kijken altijd erg uit naar de bezoekjes van familie, vrienden en vrijwilligers. Zo ook de Kubus. Ruim voordat het bezoek arriveert, lopen de enthousiaste bewoners al heen en weer naar buiten. Zomer en winter, zon en regen. Spontaan ontstond het idee om het buiten wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Een droge plek met veel overzicht om te kunnen wachten op de taxi en/of het bezoek.

Na een lange zoektocht vonden we een gulle gever. Bushokje Kubus was onderweg. Ook op onze facebookoproep werd gehoor gegeven. De GVB, een openbaarvervoersbedrijf in Amsterdam, schonk ons het bijbehorende bushaltebord: ‘Halte Kubus’.  De laatste uitdaging was het geheel bij de Kubus geplaatst te krijgen. Ook daarvoor kregen we hulp. Vrienden van Elver heeft deze kosten op zich genomen. Wat zijn we blij en dankbaar met deze drie schenkingen zodat onze wens is uitgekomen.

 

Op de foto van links naar rechts: Henk Drost (Vrienden van Elver), Marieke Plantinga (begeleidster Kubus en initiatiefneemster van de wens), bewoner René Jansen, Marian Schlief (vrijwilligster van Nico), bewoner Nico van Hagen, Winfried Alofs en Ruud Wink (Vrienden van Elver)