Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Opnieuw internationale erkenning mensgerichte zorg Elver

Ook de komende drie jaar mag Elver zich specialist noemen op het gebied van mensgerichte zorg. Het Planetreelabel ontvangt Elver voor de tweede keer op rij voor de excellente zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

13.03.2018

Eind 2017 is Elver aan de slag gegaan met het herlabelingstraject. Onder leiding van Planetree Nederland is een heel programma doorlopen dat heeft geleid tot een positief advies richting Planetree International. Afgelopen week kwam het verlossende woord dat Elver opnieuw voor de komende drie jaar in het bezit is van het label van Planetree.

Groot compliment

“De toekenning van het internationale label bevestigt al het goede dat we bij Elver al doen. Dat ‘elk verhaal telt’ en we echt kijken naar ieder individu. Dat we als organisatie constant in ontwikkeling zijn om altijd de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden zodat iedere cliënt zich maximaal kan ontplooien. Het label is een groot compliment naar al onze medewerkers, vrijwilligers, verwanten en andere betrokkenen”, aldus bestuurder Irma Harmelink.

Planetree

Planetree is een wereldwijd internationaal netwerk van gezondheidsinstellingen die op basis van drie principes invulling geven aan mensgerichte zorg.
De principes zijn: De Beste zorg, Prettige omgeving en Gezonde organisatie. Deze zijn weer onderverdeeld in componenten zoals:

  • menselijke interactie en liefdevolle bejegening,
  • eigen keuze en verantwoordelijkheid voor de cliënt,
  • uitstekende behandeling en zorg,
  • familie en naasten spelen een positieve rol bij de behandeling,
  • gemotiveerde en tevreden medewerkers.

Elver werkt vanaf 2010 op basis van de Planetree principes. Inmiddels wordt deze manier van werken als vanzelfsprekend gezien en goed toegepast in de dagelijkse praktijk. Het label is zowel een nationale als een internationale erkenning voor de goede mensgerichte zorg en begeleiding die Elver aan haar cliënten biedt.

Logo Planetree