Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Planetree Award voor Elver

Tijdens de jubileumeditie van de Planetree conferentie voor Mensgerichte Zorg heeft Elver op 22 maart een Planetree Award in ontvangst genomen met het project ‘De Elver Academie’. Zij ontvingen hun prijs in het bijzijn van ruim 700 deelnemers.

30.03.2018

De Elver Academie wil alle deelnemers binnen de dagbesteding van Elver de kans bieden om hun talenten te ontplooien en zich naar vermogen te ontwikkelen. Ontwikkeling duurt een leven lang en is mogelijk voor bijna iedereen, want leren stopt niet na het afsluiten van een schoolperiode. De Elver Academie ondersteunt bij het leren in de praktijk.

Met behulp van een op maat gemaakte competentiematrix wordt zichtbaar wat een cursist al kan en nog meer kan leren. Het doorontwikkelen van werknemersvaardigheden en vakspecifieke vaardigheden gebeurt binnen de eigen dagbestedingslocatie. Hierbij worden de leerlijnen en methodieken opgepakt zoals die binnen het onderwijs zijn aangeboden. Als het doel behaald is, wordt er een bewijs van deelname, een praktijkverklaring of diploma uitgereikt. Zo’n bijzonder moment wordt gevierd!

Wilt u meer informatie over Elver Academie, neem dan een kijkje op de website www.elver.nl/dagbesteding-leren of stuur een e-mail naar elveracademie@elver.nl.

De Planetree Awards worden één keer per jaar uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om vernieuwende patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen die een belangrijk positief verschil maken. Naast de erkenning ontvangen de winnaars een cheque om eigen initiatieven mee te starten of te steunen

Jubileum conferentie

Dit jaar organiseerde Planetree deze grootste conferentie voor mensgerichte zorg in Nederland en België voor de tiende keer. Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder, onder andere bekend van De Wereld Draait Door, en cabaretier en columnist Vincent Bijlo spraken over hun kijk op het thema van dit jaar, ‘zin’. Daarnaast konden bezoekers inspiratie opdoen bij diverse thema- en verdiepingssessies gehouden door zorgorganisaties en een groot Belevingsplein.