Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Tweede Elver klas officieel van start

Eind 2017 realiseerden Elver, het Graafschap College en het Werkgeversservicepunt (WSP) een extra BBL-opleiding Maatschappelijke Zorg. Een combinatie van werken en leren, bij Elver in huis. Een praktijkgerichte opleiding als antwoord op de krapper wordende arbeidsmarkt, terwijl het aantal vacatures in de zorg toeneemt. Vrijdag 16 november is de tweede Elver klas officieel gestart.

22.11.2018

De studenten komen uit een andere branche of hebben ooit in de zorg gewerkt en willen weer terug. Naar aanleiding van de eerste ‘Elver BBL klas’ bleek er zoveel interesse dat een tweede klas kon worden gevormd. Vrijdag 16 november heette opleidingsmanager Svetlana van Amerongen, van het Graafschap College, de studenten welkom. Hierna volgde opleidingscoördinator Wil Nelis, van Elver, met de praktische informatie.

Student Thijs Keurntjes: “Het is wel weer wennen om de hele dag in de schoolbanken te zitten. Het is voor mij alweer twaalf jaar geleden. Ik werkte in de verkoop, dat gaf mij niet echt voldoening. Ik wil graag mensen helpen, daarom maak ik nu de switch. Momenteel werk ik voor een jaar bij Sterrewater in Hoog-Keppel. Volgend jaar ga ik ergens anders werken. Waar, dat weet ik nu nog niet."

Leren in de praktijk van Elver

De studenten van de Elver BBL klas leren de theorie in de praktijk en krijgen les binnen de muren van Elver. De docenten van het Graafschap College komen naar Elver toe. Er zijn korte lijnen tussen docent, werkbegeleider en de student. “Het onderwijs samen met de praktijk en docenten vormgeven verbindt. Je merkt dat de studenten zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en voor de organisatie. Dit komt de kwaliteit van de zorg voor bewoners ten goede.” geeft docent Karin Heuvelink aan. Het Graafschap College baseert de opleiding op de individuele ervaring en behoefte van de student zodat een maatwerktraject ontstaat. Karin: “Dat maakt deze opleiding uniek. Studenten kunnen waar mogelijk de opleiding eerder afronden maar wanneer ze meer tijd nodig hebben, er ook langer over doen.”

Optimale afstemming

Door de intensieve samenwerking kan een optimale afstemming worden verkregen tussen de leervraag vanuit het werkveld, de student en de kwalificaties die nodig zijn om het diploma te behalen. De Elver BBL klas is niet de eerste stap die Elver maakt in het meer verbinding leggen tussen school en werkveld. Elver werkt al enige tijd met de Praktijk Ervaringsgerichte leerroute (PEGL) en heeft een wijkleercentrum, waar studenten en stagiaires terecht kunnen met vragen die ze in de praktijk hebben ontdekt.