Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Wat is Elver?

Elver is expert in de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en voor mensen met een complexe zorgvraag.

Elk verhaal telt bij Elver

Waarom ‘Elver’?

In Elver klinkt ‘elk verhaal‘ door. Dat is waar het bij ons om draait. Elk verhaal telt en is uniek. Bij ons gaat het om de verhalen van bewoners, deelnemers, cliënten en hun verwanten, medewerkers en vrijwilligers. Verhalen over kleine en grote stappen, over verdriet en geluk. Over samen verder komen, groeien of simpelweg genieten van een glimlach. Bij Elver bewegen we mee met de ander en zorgen we voor verbinding. We willen de beste zorg realiseren. Daarom betrekken we bewoners, deelnemers en hun familie intensief bij de hulp en ondersteuning die we bieden. Onze medewerkers werken in zelfstandige teams en stemmen de zorg optimaal af op persoonlijke wensen en situaties. Zo stellen we bewoners en deelnemers in staat zoveel mogelijk zelf keuzes te maken en de regie te houden over hun eigen leven.

Waar we voor staan

Geduldig en creatief zoeken onze specialisten naar kansen binnen beperkingen. We kennen de complexe problemen maar ook de mogelijkheden van mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking als geen ander. Daarin lopen we voorop en gaan we vaak een stap verder. Omdat we ervan overtuigd zijn dat zelfs het kleinste detail een wereld van verschil kan maken. Zeker als je afhankelijk bent van anderen. Dat vinden wij heel gewoon, maar het resultaat is altijd bijzonder.

Wat we doen

  • De organisatie biedt met circa 1.200 medewerkers en ruim 350 vrijwilligers een breed aanbod aan wonen, dagbesteding en behandeling.
  • We begeleiden en behandelen bijna 700 mensen met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. In onze instelling, maar ook gewoon thuis of op school. Soms voor altijd, soms tijdelijk als het even niet meer gaat.
  • Zoekt u deskundige hulp en behandeling bij complexe problemen? Dan kunt u rekenen op de expertise van het Elver Behandelcentrum. Daarin werken specialisten op het gebied van zorg aan verstandelijke beperking nauw met elkaar samen.