Cliëntvertrouwenspersoon

Cliëntvertrouwenspersoon

Een cliëntvertrouwenspersoon is een onafhankelijke functionaris die naast de cliënt en zijn/haar familie of wettelijk vertegenwoordigers staat. Alles wat deze functionaris ter ore komt is en blijft vertrouwelijk.

Het kan gebeuren dat bewoners en/of deelnemers van Elver ergens mee zitten maar daar niet met begeleiders of familie over wilt praten. Het kan gaan over vragen of problemen die te maken hebben met de zorg, begeleiding, behandeling of bejegening binnen Elver. Elver vindt het belangrijk dat cliënten op een makkelijke manier contact op kunnen nemen met de Cliëntvertrouwenspersoon die hen bij vragen, onduidelijkheden of klachten kan helpen.

Wanneer helpt de cliëntenvertrouwenspersoon?

De cliëntenvertrouwenspersoon luistert naar je. Je krijgt informatie en uitleg over je rechten. Heb je een vraag, een probleem of een klacht over de zorg? Maar dan een afspraak met de cliëntenvertrouwenspersoon. Je krijgt informatie en uitleg over je rechten. Jij bepaalt wat de cliëntenvertrouwenspersoon voor jou doet:

• Helpen bij het helder krijgen van jouw probleem.
• Vertellen wie jou kan helpen.
• Helpen om in gesprek te komen met de zorgverlener over jouw probleem.
• De gesprekken samen voorbereiden.
• Ondersteunen in gesprekken die gaan over jouw onvrijwillige zorg of andere aangelegenheden die te maken hebben met de zorg.
• Jou helpen bij het schrijven van brieven of mails.
• Een klachtenprocedure ondersteunen. Ben je de vertegenwoordiger van een cliënt? Dan kun je ook met vragen, problemen en klachten bij de cliëntenvertrouwenspersoon terecht.

Voorstellen

Mijn naam is Brigitte ter Maat en werk als cliëntenvertrouwenspersoon bij Adviespunt Zorgbelang en ben daarmee volledig onafhankelijk van Elver. Ons team heeft als thuisbasis Arnhem en persoonlijk zal ik mij vooral inzetten in de regio Achterhoek. Zodoende dat ik als Cliëntenvertrouwenspersoon betrokken ben bij cliënten van Elver.

Contact

Je kunt op verschillende manieren contact met mij opnemen, telefonisch/whats app/ per email. Je kunt dan een afspraak met mij maken. De cliëntenvertrouwenspersoon is laagdrempelig. Jou vraag is welkom en veilig. 

Brigitte ter Maat mobiel: 06 304 419 12 Email: brigittetermaat@zorgbelangcvp.nl
(Mocht je mij niet kunnen bereiken dan kun je ook bellen met: 088 929 409 9)