Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Gele Vierkant (Nieuw-Wehl)

Adres:
Nieuw Wehlseweg 14
Postcode:
7031 HW
Plaatsnaam:
Nieuw-Wehl
Telefoonnummer:
0314 69 69 11

 

Algemeen
Dagbestedingsgroep de Gele vierkant bestaat uit 9 cliënten in de leeftijd van 30 tot 65 jaar. Het is een groep met ernstige tot zeer ernstige verstandelijk en/of meervoudige beperkingen waarvan sommigen in combinatie met psychische problematiek en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Er zijn cliënten die slechtziend zijn, die (zware) epilepsie hebben, cliënten met een vertraagde prikkel verwerking, ook zit er 1 ouder wordende cliënt bij. 4 cliënten maken gebruik van een rolstoel waarvan 2 cliënten die alleen op lange afstanden gebruik maken van een rolstoel.

Onze cliënten zitten in de klik- en sensatiefase (LACCS). Dit uit zich in de behoefte van heldere kaders waarbinnen onze cliënten zoveel mogelijk eigen regie hebben. Het beleven van activiteiten/sfeer is voor een aantal cliënten belangrijker dan het daadwerkelijk bezig zijn. Het is daarom belangrijk om te weten waar ieders belangstelling ligt, maar ook wat ieders vermogen tot aanleren is en om hierop de activiteiten aan te passen. Dit om onder-, maar vooral ook overvraging te voorkomen.


Werkplek
De ruimte is prikkelarm, maar toch sfeervol ingericht. In verband met de veiligheid is er een afsluitbare keuken. Om even lekker te ontspannen maken clienten graag gebruik van de kleine snoezelruimte. Het lokaal is niet heel groot, maar door de opstelling is er genoeg bewegingsruimte. De tuin is schaduwrijk met schommel en trampoline.