Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Zorgboerderij 'De Uilenboom' (Gaanderen)

Adres:
Steverinkstraat 75 A
Postcode:
7011 JK
Plaatsnaam:
Gaanderen
Telefoonnummer:
06 13 25 08 75
De Uilenboom - Betsie en DruppelDe Uilenboom - eendjeDe Uilenboom (1)De Uilenboom - lammetjeDe Uilenboom - stallen uitmestenDe Uilenboom - tuin opruimenDe UilenboomDe Uilenboom - varkens verzorgenDe Uilenboom - wei uitharkenDe Uilenboom (2)De Uilenboom (3)De Uilenboom (4)De Uilenboom (5)De Uilenboom (6)De Uilenboom (7)

In juni 2003 zijn wij, Hans en Monic Geven, gestart met de Uilenboom in Gaanderen. De Uilenboom is een kijk en/of doecentrum waarbij het accent ligt op boerderij activiteiten. Per dag hebben wij plek voor tien deelnemers. Over de hele week genomen komen hier 20 verschillende deelnemers, merendeel heren. De leeftijd varieert van ongeveer 18 tot 72 jaar.

Ons uitgangspunt is kijken naar de individu en daar een passende activiteit voor te vinden. Kijk naar de mogelijkheden, wat kan een deelnemer. De activiteiten zullen dan ook voor de ene deelnemer meer gericht zijn op het kijken en voor een andere deelnemer het doen. Het accent ligt op kleinschalige boerderij activiteiten, zowel binnen als buiten.

De dieren die bij ons rondlopen zijn: twee honden, schapen, drie varkens, geitjes, kippen, eenden, ganzen, konijnen en twee shetlandpony's.
Naast de genoemde activiteiten op de eerste pagina wordt er ook naar de individu gekeken. Activiteiten hiervoor zijn:
- Wol verven en wol vilten
- Knutselen
- Koken en bakken
- Muziek luisteren
- Diverse andere activiteiten