Flexer Deborah

De kracht van Flex

Begin juli 2017 ben ik begonnen met mijn nieuwe uitdaging binnen Elver. Hier mocht ik aan de slag als DPT’er(ontwerper)/persoonlijk begeleider bij dagbestedingsgroep de Repro. Ik ben 3 dagen werkzaam bij de Repro en de overige dagen plan ik zelf in om te flexen. Het mooie van flexen is dat je nog een steentje bijdraagt aan de organisatie en je zélf bepaalt wanneer je wel en niet werkt.

Informele en gemoedelijke sfeer

Toen ik eenmaal de eerste voetstappen binnen Elver had gezet, voelde het direct als een warm welkom. Ik werd hartelijk ontvangen en er hing een informele en gemoedelijke sfeer. Ook tijdens de sollicitatie verliep het soepel, ik was écht op mijn gemak. Ken je dat ook? Van die sollicitaties waarbij je het liefst zo hard mogelijk weer de deur uit wilt rennen? Die heb ik vaak genoeg gehad! Tijdens deze sollicitatie was hier totaal géén sprake van. Eenmaal achter de rug, kreeg ik het verlossende telefoontje. Jij bent het geworden!

Het duurde nog een tijdje voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon met deze nieuwe uitdaging omdat ik nog een bij mijn oude werkgever aan het werk was. Toen het eenmaal zover was en de eerste week erop zat, ben ik ook 2 diensten binnen de flex gaan meekijken. Ik wilde graag de organisatie leren kennen en wat zij allemaal te bieden hebben. De flex is daarvoor ook een mooie uitkomst.

Aan het werk als flexer

De 2 dagen die ik meeliep binnen de woongroepen om kennis te maken, heb ik als zeer goed ervaren. Ik werd vriendelijk en gastvrij ontvangen en heb een mooi inzicht kunnen krijgen over hoe zij met de bewoners omgaan. Ik kreeg vooral de indruk dat zij er écht zijn voor deze mensen. Er heerst een huiselijke sfeer en er wordt respectvol omgegaan met de bewoners. Bij vrijwel alle plekken waar ik ging flexen had ik dit gevoel. Ik voelde mij op mijn gemak en soms voelde het niet eens als werk. Ik weet nog goed dat we leuke activiteiten deden samen met de bewoners. Even gezellig met hen rondtoeren in een busje, gezellig een ijsje eten in een stad verderop en nog veel meer. Op deze dagen kwam ik dan ook voldaan thuis en had daarmee het gevoel dat ik er was voor de bewoners én het vaste personeel. Even niet het gevoel van; je moet er zijn. Nee, je bent er samen en maakt de zorg en de dag van de bewoner gezelliger. Eigenlijk zoals in het gewone leven. De wereld is voor hen vaak al klein en hiermee maak je deze wereld een stukje leuker. Op naar het gewone leven!

De eerste periode dat ik werkzaam was binnen Elver, had ik mij natuurlijk zovéél mogelijk ingeschreven bij de flexdiensten. Ik vond het namelijk zó leuk om van dienst te kunnen zijn voor de bewoners en deelnemers van Elver, zo kon ik de verschillende woon- en dagbestedingsgroepen ook goed leren kennen.

Diensten inschrijven

Het inschrijven voor deze diensten gaat als volgt; via het Flexbureau krijg je een mail met daarin openstaande diensten. Dit is vrij overzichtelijk en kijk je wanneer je beschikbaar bent. Je hebt een aantal dagen de tijd om te reageren. Voor de deadline geef jij per mail aan het Flexbureau door welke diensten jij wilt werken. Vervolgens ontvang jij een bevestiging van het Flexbureau per mail op welke dienst(en) je bent ingepland. Daarnaast wordt de dienst in jouw rooster gezet via een geavanceerd plansysteem. Hierin pas je je beschikbaarheid aan, wanneer je niet beschikbaar bent geef je dit aan via het programma, dan zal het Flexbureau je ook niet benaderen voor deze dagen/uren. Het Flexbureau is snel te bereiken via de Whatsapp, vaak word je op deze manier voor de korte termijn diensten gevraagd.

Mijn ervaring is dat ik in een korte tijd Elver vrij goed heb leren kennen. Ik heb op veel verschillende locaties gewerkt en mocht zien hoe er met zorg gewerkt wordt om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Het geeft mij een gevoel dat ik hier een deel van ben, zorgen doe je voor elkaar én met elkaar!

Bekijk hier mijn filmpje.

De Kracht van Flex

Hartelijke groet,
Deborah Ligtlee