Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Stages en leerwerkplekken

Elver is altijd op zoek naar jong talent. Niet alleen voor zorgverlening, ook voor andere afdelingen als ICT, personeelszaken en de facilitaire dienst. We hebben vaak plaats voor studenten die een vak willen leren op MBO of HBO niveau. Start je loopbaan goed bij Elver.

Hoe kan je inschrijven voor een stage?

Neem een kijkje op onze website en bedenk waar je stage wil lopen. Heb je een beeld van wat je zou willen? Vul dan het inschrijfformulier voor stages in. Zien wij mogelijkheden voor een passende stage voor jou? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Tijdens een kennismakingsgesprek leer je collega’s kennen en wordt er verder uitgelegd hoe je stage eruit gaat zien. Je ontvangt een overeenkomst, waarin de stageperiode en het aantal stage-uren vermeld staan.

Rechten en plichten voor stagiaires

Als stagiaire krijg je verantwoordelijkheden die aansluiten bij je functie. Competenties en leerdoelen zijn uitvoerbaar en haalbaar op de leerplek.  De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 300 bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding. Tijdens je stage krijg je voldoende tijd voor de stageopdrachten.

Vier goede redenen om stage te lopen bij Elver

  • Deskundige begeleiding: Je krijgt een vaste werkbegeleider met een gelijkwaardig of hoger opleidingsniveau.
  • Diverse werkzaamheden: je bepaalt de inhoud van je stage zo veel mogelijk zelf, zodat je de competenties ontwikkelt die bij jouw opleiding horen. Je draait mee in verschillende diensten.
  • Voldoende mogelijkheid om kennis op te doen: Elver is een expertisecentrum. Hierdoor doe je meer kennis op en verbreed je je kennis
  • Kamers: Elver heeft 14 kamers voor stagiaires die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Een BBL-opleiding volgen bij Elver

In een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je vier dagen en ga je een dag in de week naar school. Je kunt zo praktijk en theorie perfect met elkaar combineren. Elver verzorgt samen met het ROC het Graafschap College in Doetinchem twee opleidingen:

  • VP4 BBL (de verpleegkundigenopleiding, kwalificatieniveau 4), 4 jaar
  • MMZ (medewerker maatschappelijke zorg) uitstroom gehandicaptenzorg, 3 jaar

De minimale toelatingseisen voor deze opleidingen zijn vmbo theoretische leerweg of een gelijkwaardige diploma. Bij aanvang van de opleiding moet je minimaal 18 jaar zijn. Het is mogelijk een tweejarige verkorte opleiding tot verpleegkundige volgen, wanneer je in het bezit bent van een niveau 3-diploma MMZ of VP. In november start de derde Elver klas. 

Let op: momenteel is het niet meer mogelijk om je aan te melden. Toch meer informatie? Neem dan contact op met 0314 69 69 11.