Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Vrijwilligerswerk doen bij Elver

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de zorg en aandacht die we onze deelnemers en bewoners bieden. Als vrijwilliger kunt u extra helpende handen bieden, maar ook onze vaste medewerkers extra ondersteuning bieden.

Wat kunt u doen?

Als vrijwilliger maakt u het voor mensen met een beperking mogelijk om actief mee te doen. Voor u misschien een kleine moeite, voor hen een wereld van verschil. Elver heeft verschillende functies en taken voor vrijwilligers:

  • Maatje: als maatje hebt u regelmatig contact met een of meer cliënten. U komt op bezoek, doet bijvoorbeeld samen boodschappen, gaat wandelen, begeleidt een uitstapje, doet een spelletje, komt op de koffie of helpt met een activiteit
  • Assisteren/ondersteunen bij de activiteitenbegeleiding: ondersteunend werk voor een of meer woningen, bij activiteiten zoals feesten of bij de pastorale dienst
  • Chauffeur: voor busvervoer van en naar de dagbesteding, kerkdiensten, bij uitstapjes of op ‘de Boemel’
  • Voor bedrijven: actief zijn voor Elver als teambuilding of bedrijfsuitje.
  • Maatschappelijke stage: scholieren kunnen bij ons een maatschappelijke stage doen.

Welke afspraken maken we met elkaar?

Vrijwillig betekent niet hetzelfde als vrijblijvend. Als u vrijwilliger bent bij Elver kijken onze cliënten en medewerkers uit naar uw komst en bijdrage. Ze vertrouwen op uw inzet en rekenen op u. Aan de andere kant kunt u ook op Elver rekenen: we bereiden de samenwerking samen goed voor en steunen u in uw taken.

Hoe bepalen we welk vrijwilligerswerk bij u past?

Om te beginnen ontmoet u onze coördinator vrijwilligerswerk. Samen bespreekt u wat u voor Elver kunt en wilt doen, hoeveel tijd u beschikbaar heeft en op welke dagen. Uw mogelijkheden, wensen en interesses staan daarin centraal. Hier proberen we passend vrijwilligerswerk bij te vinden, zodat niet alleen onze cliënten, maar ook uzelf van uw bijdrage kunt genieten. Natuurlijk hoort u ook tijdens uw kennismaking wat Elver u te bieden heeft.

Vrijwilliger worden of vacatures bekijken?

Wilt u vrijwilliger worden? Kijk dan eerst met behulp van de vrijwilligerswerk-zoeker of er een vacature is die bij uw wensen aansluit. Zo niet, vul dan het algemene reactieformulier voor vrijwilligerswerk in. U krijgt dan snel bericht.