Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Regio Achterhoek

< terug

Maak hieronder een keuze

Cuong wil graag Nederlands leren (Steenderen)

Ik ben Cuong. Ik ben op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die mij eenmaal per week Nederlandse les zou willen geven. Ik ben een sociale man en kan genieten van persoonlijke aandacht. Daarom zou de Nederlandse les voor mij meer een gezellig dan een schools karakter moeten hebben. Mijn begeleiders zullen je helpen om mij te leren kennen en begrijpen. Ik hoop je snel te kunnen verwelkomen! (in het Nederlands natuurlijk!)

Ben jij een vis liefhebber?

Mark, woont in Nieuw-Wehl en vindt het leuk om samen met jou voor zijn vissen te zorgen. Denk hierbij aan het verschonen van de vissenkom. Op z’n tijd houdt hij ook van een spelletje.

Een legpuzzel-fan gezocht! (Nieuw-Wehl) (1)

Wilma is een lieve dame van 54 jaar en woont in Nieuw-Wehl. Wilma zoekt een leuke vrijwilliger die net als haar fan is van legpuzzels. In verband met haar visuele handicap puzzelt ze graag samen. Terwijl er ook tijd is voor een kopje koffie en een praatje. Voor een beetje afwisseling is een wandeling naar de hertjes ook fijn!

Maatje voor Dirk-Jan

Ik ben Dirk-Jan, 35 jaar, en ik woon in Nieuw Wehl. Ik ben op zoek naar een vrijwilliger die mij zo nu en dan wilt komen bezoeken.

Frank wil graag naar de rommelmarkt (Doetinchem)

Hoi. Ik ben Frank. Ik ben 41 jaar en woon in Dichteren. Ik hou er van om lekker op stap te gaan, ergens een kopje koffie te drinken en in leuke winkeltjes rond te snuffelen. Zo ga ik bijvoorbeeld heel graag naar rommelmarkten en de Action winkel. Ik ben op zoek naar iemand die af en toe in het weekend met mij op stap zou willen. Houdt u ook van lekker rondsnuffelen en rommelmarkten af te struinen dan kijk ik er naar uit om u te ontmoeten. U bent gerust welkom om een kopje koffie te komen drinken en kennis te maken met mij en mijn begeleiders. Die kunnen van alles over mij vertellen, wat ik zelf soms lastig vindt. Wordt u mijn maatje?

Ben jij net als Gerard ook een buitenmens?

Mijn naam is Gerard en ik ben 59 jaar. Ik woon in Doetinchem in een buitenhuis van Elver. Ik ben een buitenmens en vind het heerlijk om te wandelen, te fietsen op de tandem of duofiets om bijv. boodschappen te doen. Ondertussen kunnen we samen een beetje kletsen. De natuur vind ik geweldig en zou ook wel samen in de tuin willen werken.

Wind in de haren voelen?

Mijn naam is Johan en ik woon in Nieuw-Wehl. Ik kan goed lopen en fietsen op mijn driewieler. Ik ben op zoek naar een vrijwilliger die met mij wilt wandelen (met een hond vind ik ook leuk), fietsen of samen ergens koffie met me wilt drinken.

Bezoekmaatje voor Laurens

Ik, Laurens, woont in Nieuw-Wehl en zoekt een maatje die hem regelmatig wilt bezoeken. Tijdens het bezoek kunnen we gaan wandelen of fietsen.

Maatje voor Inge om leuke dingen te doen (Nieuw Wehl)

Inge, een jonge vrouw met het syndroom van Down, wil heel graag een vrijwilligster die er echt even voor haar is om samen leuke dingen te gaan doen. Samen naar de stad Doetinchem, fietsen (op een tandem) of een wandeling maken in de omgeving van Nieuw Wehl. Is dat wat voor u? Ik kan twee keer in de maand op woensdagmiddag of op één dagdeel in het weekend.

Tandemfietsen met Patricia (Nieuw Wehl)

Patricia is 57 jaar en woont in Nieuw Wehl. Ze kan erg genieten van het samen met een iemand op de tandem fietsen. Ze ontspant dan helemaal en ziet alles door een vrolijke bril. Een andere activiteit, bijvoorbeeld koffie drinken in Banningshof, kan ook als het weer wat minder is om te fietsen. Kan jij op woensdagmiddag of in het weekend een uurtje vrij maken om in de buurt van Nieuw Wehl te komen tandemfietsen met Patricia?

Wie gaat er met Henk een patatje eten?

Henk is 54 jaar en woont in Nieuw Wehl. Hij zoekt een vrijwilliger die met hem wil wandelen of fietsen (op een duofiets). Als afsluiting eet hij graag een patatje of drinkt een kop koffie met je. Henk is op woensdagmiddag vrij of in het weekend.

Een maatje om samen op avontuur te gaan voor Jeroen

Hoi! Ik ben Jeroen, een vrolijke, gezellige ondernemende jongeman van 22 jaar en woon in Nieuw Wehl. Ik hou van zwemmen, wandelen, fietsen, knuffelen en lekker eten. Deze activiteiten zou ik graag wat vaker willen ondernemen, daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor mij. Ik zit in een rolstoel en kan niet praten, maar ik kan me goed uitdrukken door middel van verschillende geluidjes. Ik gebruik medicijnen i.v.m. een epileptische toeval. Zie jij het als een uitdaging om met mij op avontuur te gaan?

Wandel- of fietsmaatje gezocht voor Rached

Hallo, ik ben Rached en woon in Nieuw-Wehl. Ik ben een vrolijke jongen met veel energie. Ik begrijp eenvoudige opdrachten zoals: kom maar aan tafel zitten, pak je beker maar. Ik heb wisselende stemmingen, ik kan rustig zijn maar ook erg druk en luidaanwezig. Als ik ontspannen ben, kan ik genieten van de aandacht die ik krijg. Ik zoek contact door geluidjes te maken en je aan te kijken. Ik heb veel nabijheid nodig. Ik geniet van de buitenlucht en het actief bezig zijn. Daarom zoek ik iemand die met mij wil wandelen of fietsen (op een duofiets). Graag 's avonds of in het weekend.

Er op uit met Betsie (Nieuw-Wehl)

Hoi, ik ben Betsie, 51 jaar en woon in Nieuw-Wehl. Ik zou graag samen met een vrijwilliger uitstapjes willen maken in de auto, de personenbus of op een duofiets. Als er maar wat samen te beleven valt. Ik zit in een rolstoel maar kan aan de hand hele kleine stukjes lopen. Ik kan niet praten maar laat het wel weten als ik het leuk vindt, bijvoorbeeld met een lach of ik zeg 'dadada'. Heb jij zin om met mij op stap te gaan?

Koken met mensen met een verstandelijke beperking

Een klein groepje cliënten van Elver, willen één avond in de week samen een eenvoudige warme maaltijd, onder begeleiding, maken om het daarna op te kunnen eten. Locatie: de keuken in Nieuw Wehl, tijd van 16.30 tot ongeveer 18.30 uur.

Woongroep Elzenpas in Nieuw Wehl zoekt vrijwilligers

De Elzenpas in Nieuw Wehl is een woongroep met bewoners met ernstig tot zeer verstandelijk beperkingen. De Elzenpas zoekt voor drie van haar bewoners vrijwilligers voor het ondersteunen van de bewoners bij diverse activiteiten. Ze denken aan fietsen op een duofiets of tandem, koffie drinken, het bezoeken van de dorpswinkel in Wehl, bezoek activiteiten van de dienst Vrije Tijd, e.d.

Zorg jij voor gezelligheid? (Nieuw-Wehl)

Wij zijn een woongroep uit Nieuw-Wehl en zijn op zoek naar een gezellige en enthousiaste vrijwilliger(ster) die het fijn vindt om 2 keer per maand alleen of samen met begeleiding een fijne activiteiten in te vullen met onze cliënten. Wij gaan graag wandelen, nemen deel aan activiteiten die georganiseerd worden of een moment snoezelen.

Ben jij de gezellige vrijwilliger voor woongroep Hoef 1-2?

De bewoners van Hoef 1-2 in Nieuw-Wehl zijn op zoek naar een gezellige vrijwilliger. Ze zoeken een vrijwilliger die graag samen wandelt, mee gaat snoezelen of helpt met een groepsactiviteit. Het gaat vooral om de kleine dingen die het voor de bewoners zo speciaal maakt.

Wie komt onze wandelgroep versterken?

Onze wandelgroep, op locatie Nieuw-Wehl, zoekt vrijwilligers die op maandagochtend van 11.00 uur tot 11.30 uur samen met de cliënten en hun begeleiders willen wandelen en beleven. Naast bewegen staat juist het beleven nadrukkelijk centraal. Elke maandag kent zijn eigen thema of activiteit, zo wordt bewegen pas echt leuk! Kom je ons helpen met de schat zoeken, de knuffel speurtocht te lopen of te klootschieten?

Vrijwilliger gezocht met groene vingers

Mark, Frank, Sabrina, Linda, Wim, Andre, Dennis zoeken een vrijwilliger die met hen samen of alleen allerlei hand en spandiensten wilt uitvoeren op de manege Zandewierde in Nieuw-Wehl. (let op: je werkt niet met de paarden!)

Waterproof? Han zoekt een sportief maatje

Ik ben Han, 23 jaar jong en heb een verstandelijke beperking. Ik woon bij Elver in Nieuw- Wehl. Mijn woordenschat is groot, echter begrijp ik niet alles van wat ik zelf uitspreek. Op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 16.30 uur ben ik vrij en zou ik graag met iemand een activiteit willen ondernemen.