Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Thuis blijven wonen met hulp van Elver

De zorg voor een familielid met een verstandelijke beperking heeft impact op de rest van het gezin. Ondanks dat het fijn is dat hij of zij thuis woont, vraagt het ook tijd en energie. Toch wilt u het wel zo lang mogelijk zélf doen, thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Medewerkers van Elver nemen dan graag een deel van de taak over. Wij hebben ambulante ondersteuners met veel kennis en ervaring op dit gebied. Zij bieden ondersteuning op maat. Zo kunt u de zorg met een gerust hart een paar uur uit handen geven en even tijd vrijmaken voor uzelf of andere familieleden.

decoratieve afbeelding

De mogelijkheden

U wilt uw kind of familielid zo lang mogelijk thuis laten wonen. Elver ondersteunt u hier graag in. Een medewerker van Elver komt dan bij u thuis. Voordat zover is, vindt er eerst een ‘klikgesprek’ plaats. Dit om te kijken of er een klik is tussen de medewerker en uw kind of familielid. Daarna bespreken we samen met u en eventuele andere mantelzorgers waar u passende hulp bij kunt gebruiken. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld:

  • individuele ondersteuning: wij geven uw kind of familielid speciale aandacht en ondernemen desgewenst, activiteiten met uw kind (bijvoorbeeld zwemmen, wandelen, fietsen, sport/spel).
  • verzorging: we nemen de directe dagelijkse verzorging op van te voren vastgestelde dagen en tijdstippen graag van u over. Ook in de avonden bieden we mogelijkheden.
  • verpleging: onze gediplomeerde verpleegkundigen kunnen u speciale medische hulp bieden en deze taken (tijdelijk) van u overnemen, zoals het geven van sondevoeding.

Maar ook op het gebied van persoonlijke verzorging, begeleidingsvragen over gedrag, het zelfstandig leren boodschappen doen en/of koken behoren tot de mogelijkheden. Dit alles kan zowel doordeweeks als in de weekenden overdag en in de avonduren.   

Meer weten?

Hebt u vragen over ambulante ondersteuning bij Elver? Neem dan contact op met ons Zorgloket via 0314 – 69 69 99. Zij staan u graag te woord.