Een prettig thuis met optimale zorg

Hoe wil jij wonen?

Onze bewoners krijgen dag en nacht, zeven dagen per week zorg en begeleiding op maat. Dit kan in de Regio Achterhoek, Arnhem en Laag-Soeren.

Doelgroep

Bij Elver wonen bewoners met een zeer ernstig tot zeer licht verstandelijke beperking van alle leeftijden, kinderen tot ouderen. Heb je hier meer vragen over? Neem dan contact op met het Zorgloket. Klik hier.

Stimuleren om zelfstandig te functioneren

Waar iemand ook woont, bij Elver stimuleren we jou zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Je krijgt daarbij van begeleiders de hulp en ondersteuning die je wilt en nodig hebt. Niet alleen bij de verzorging, maar ook bij andere dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld begeleiding bij het koken, het schoon houden van het huis, maar ook bij het wassen en aankleden, het nemen van besluiten en het organiseren van (sociale) activiteiten.

De begeleiding is altijd op maat, en kan bestaan uit toezicht houden, bijsturen van gedrag, samen oefenen en het praten over succesmomenten en momenten waarop het minder goed ging.

Hoe zien de woningen eruit?

De meeste woningen van Elver staan in Nieuw-Wehl. Daarnaast zijn er een aantal groepswoningen in de omgeving van Doetinchem. Ook in Arnhem en in Laag-Soeren hebben we diverse woonlocaties. In elke woning wonen meerdere bewoners die allemaal hun eigen kamer, studio of appartement hebben. Veel woningen zijn multifunctioneel, maar er zijn ook woningen gebouwd en ingericht voor een specifieke doelgroep.

Daarnaast werkt Elver samen met ouders bij een woongroep in Gaanderen. Wij zijn trots dat deze ouders Elver als partner hebben gekozen.

Nieuwbouw

Binnen nu en 10 jaar wordt 80% van onze huidige bebouwing vervangen door nieuwbouw. Iedere bewoner krijgt straks een ruime eigen studio met privésanitair. Ze zijn toekomstbestendig en geschikt voor iedere bewoner, jong of oud, met of zonder lichamelijke beperking. Krijgt de studio na verloop van tijd een nieuwe bewoner met een andere zorgvraag? Dan is de omgeving relatief snel en eenvoudig aanpasbaar. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ontmoeten mogelijk blijft. Daarom heeft iedere woning een knusse gezamenlijke woonkamer. Lees hier de wooncourant voor meer informatie.

Meer weten over wonen bij Elver?

Wil je meer informatie over wonen bij Elver? Neem contact op met onze medewerkers van het Zorgloket via 0314 69 69 99 (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur).

Wendakker-1-2

Locaties wonen

Alle woonlocaties van Elver zien? Klik dan hier.

Lees meer