Ambulante ondersteuner Ludo

Ambulante ondersteuner Ludo

Naast zijn werk als begeleider bij De Opmaat (dagbestedingscentrum voor Kind & Jeugd) is Ludo al twee jaar werkzaam als ambulante ondersteuner voor Lieke. Iedere maandagmiddag van 16.00 – 19.00 uur onderneemt hij leuke activiteiten met Lieke. Ludo haalt Lieke om 16.00 uur op van haar dagbestedingsgroep De Kameleon.

Geen maandag is hetzelfde

Wat ze gaan doen is elke maandag een verassing. Ludo: “Dat ligt ook aan haar dagprogromma. Als ze een drukke dag heeft gehad vindt ze het heerlijk om te relaxen in het zorgbad. Maar ze neemt me ook regelmatig bij de hand en loopt naar de Fun2Go fiets. Heerlijk vindt ze dat. Dan gaan we dus fietsen. Soms zitten we ook in de SI (Sensorische Informatieverwerking) ruimte, hier heb je een schommelmat waar Lieke erg van geniet. Of we zijn te vinden in de snoezelruimte of muziekruimte. Genoeg mogelijkheden. Moeder vindt het heel fijn dat ze bij Elver ambulante ondersteuning krijgt. Lieke krijgt dan activiteiten aangeboden die thuis niet mogelijk zijn.” Lieke is een hele vrolijke meid die houdt van aandacht. Ze woont doordeweeks bij haar moeder en elk weekend bij vader, van daaruit gaat ze weleens logeren bij Balkenhof.

Ondersteuning op maat

Ludo: “Ik breng haar begin van de avond weer naar huis. Het leuke aan ambulante ondersteuning is het 1 op 1 aandacht. Je leert elkaar goed kennen. Ze heeft me in het begin echt wel uitgedaagd. Dan ging ik rechtsaf en zij linksaf. Zo is Lieke en dat vind ik alleen maar mooi! Het ondersteunen is echt op maat. Dat maakt het zo leuk! Ik kan het iedereen aanraden. Als ik geen fulltime baan zou hebben dan had ik heel graag meer uren willen maken als ambulante ondersteuner.”