Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de zorg en aandacht die we onze deelnemers en bewoners bieden. Als vrijwilliger kan je extra helpende handen bieden, maar ook onze vaste medewerkers extra ondersteuning bieden.

Wat kan je doen?

Als vrijwilliger maak je het voor mensen met een beperking mogelijk om actief mee te doen. Voor jou misschien een kleine moeite, voor hen een wereld van verschil. Elver heeft verschillende functies en taken voor vrijwilligers:

Maatje: als maatje hebt je regelmatig contact met een of meer bewoners/deelnemers. Je komt op bezoek, doet bijvoorbeeld samen boodschappen, gaat wandelen, begeleidt een uitstapje, doet een spelletje, komt op de koffie of helpt met een activiteit
Assisteren/ondersteunen bij de activiteitenbegeleiding: ondersteunend werk voor een of meer woningen, bij activiteiten zoals feesten of bij de pastorale dienst
Chauffeur: voor busvervoer van en naar de dagbesteding, kerkdiensten, bij uitstapjes of op ‘de Boemel’
Voor bedrijven: actief zijn voor Elver als teambuilding of bedrijfsuitje.
Maatschappelijke stage: scholieren kunnen bij ons een maatschappelijke stage doen.

Welke afspraken maken we met elkaar?

Vrijwillig betekent niet hetzelfde als vrijblijvend. Als je vrijwilliger bent bij Elver kijken onze bewoners/deelnemers en medewerkers uit naar uw komst en bijdrage. Ze vertrouwen op jouw inzet en rekenen op je. Aan de andere kant kan je ook op Elver rekenen: we bereiden de samenwerking samen goed voor en steunen je in jouw taken.

Vrijwilliger worden of vacatures bekijken?

Wil je vrijwilliger worden? Kijk dan eerst met behulp van de vrijwilligerswerk-zoeker of er een vacature is die bij jouw wensen aansluit. Zo niet, vul dan het algemene reactieformulier voor vrijwilligerswerk in. Je krijgt dan snel bericht.

Hoe bepalen we welk vrijwilligerswerk bij je past?

Om te beginnen ontmoet je onze coördinator vrijwilligerswerk. Samen bespreek je wat jij voor Elver kunt en wilt doen, hoeveel tijd jij beschikbaar bent en op welke dagen. Jouw mogelijkheden, wensen en interesses staan daarin centraal. Hier proberen we passend vrijwilligerswerk bij te vinden, zodat niet alleen onze bewoners en deelnemers, maar ook zelf van jouw bijdrage kunt genieten. Natuurlijk hoor je tijdens de kennismaking ook wat Elver jou te bieden heeft.