Thuis blijven wonen met hulp van Elver

De zorg voor een familielid met een verstandelijke beperking heeft impact op de rest van het gezin. Ondanks dat het fijn is dat hij of zij thuis woont, vraagt het ook tijd en energie. Toch wil je het wel zo lang mogelijk zélf doen, thuis, in jouw eigen vertrouwde omgeving. Medewerkers van Elver nemen dan graag een deel van de taak over.

Wij hebben ambulante ondersteuners met veel kennis en ervaring op dit gebied. Zij bieden ondersteuning op maat. Zo kan je de zorg met een gerust hart een paar uur uit handen geven en even tijd vrijmaken voor jezelf of andere familieleden.

De mogelijkheden

Je wilt jouw kind of familielid zo lang mogelijk thuis laten wonen. Elver ondersteunt je hier graag in. Een medewerker van Elver komt dan bij je thuis. Voordat zover is, vindt er eerst een ‘klikgesprek’ plaats. Dit om te kijken of er een klik is tussen de medewerker en jouw kind of familielid. Daarna bespreken we samen met jou en eventuele andere mantelzorgers waar je passende hulp bij kunt gebruiken. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld:

  • individuele ondersteuning: wij geven jouw kind of familielid speciale aandacht en ondernemen desgewenst, activiteiten met jouw kind (bijvoorbeeld zwemmen, wandelen, fietsen, sport/spel).
  • verzorging: we nemen de directe dagelijkse verzorging op van te voren vastgestelde dagen en tijdstippen graag van jou over. Ook in de avonden bieden we mogelijkheden.
  • verpleging: onze gediplomeerde verpleegkundigen kunnen jou speciale medische hulp bieden en deze taken (tijdelijk) van jou overnemen, zoals het geven van sondevoeding.

Maar ook op het gebied van persoonlijke verzorging, begeleidingsvragen over gedrag, het zelfstandig leren boodschappen doen en/of koken behoren tot de mogelijkheden. Dit alles kan zowel doordeweeks als in de weekenden overdag en in de avonduren.

Meer weten over Ambulante ondersteuning?

Heb je vragen over ambulante ondersteuning bij Elver? Neem contact op met onze medewerkers van het Zorgloket via 0314 69 69 99 (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur).