Deelraad cliënten

Deelraad cliënten

Van links naar rechts: Margriet, Harmien, Edgar, Dick, Tim, Annelies, Fred en Jantine.

Voorstellen

Mijn naam is Margriet Swart, ik ben 62 jaar oud.
Ik woon aan de Gronsveldstraat in Arnhem Zuid en werk bij het Pleijwerk in Arnhem. Ik woon nu 13 jaar bij Schreuderhuizen/Elver. Ik wilde in de deelraad om voor alle bewoners van Elver op te komen. In de deelraad kan je meepraten en kunnen wij vragen die jullie hebben beantwoorden en jullie helpen. Dit doe ik nu ongeveer 3 jaar.

Mijn naam is Harmien Oosterink en ik ben 60 jaar.
Ik woon sinds 2016 op Elver in Nieuw Wehl en werk daar in de Sjop en het atelier waar we leuke cadeaus maken. Die verkopen we dan in de Sjop. Ik zit sinds 2017 in de cliënten deelraad, omdat ik het erg belangrijk vind dat mijn en onze stem gehoord wordt. Ik heb het hier erg naar mijn zin.

Ik ben Edgar van Dijk en ben 50 jaar oud.
Ik woon bij de Beuk in Laag-Soeren en werk bij Topgroen in Arnhem en bij het bejaardentehuis. Ik woon sinds 1978 bij Scheuderhuizen en sinds 2015 dus bij Elver. Ik zit al heel lang in de deelraad, omdat ik het leuk vind om mensen te helpen.

Ik ben Dick Hijmans, 29 jaar en ik woon op het Bastion in Arnhem-Zuid.

Ik werk bij Insula Dei, een verzorgingshuis. Ik woon nu 17 jaar bij Schreuderhuizen/Elver en zit al 16 jaar in de deelraad cliënten. Het is mijn passie om mensen te helpen en voor cliënten/bewoners op te komen. Ik ben al jaren actief bezig voor cliënten binnen Elver om zo dingen voor elkaar te krijgen en te verbeteren. Ik doe het met veel plezier.

Mijn naam is Tim, ik ben 31 jaar.
Ik woon aan de Nieuwe-Meursweg in Didam. Op maandag en dinsdag werk ik bij de Goede dag. Woensdag, Donderdag en Vrijdag werk ik bij Elver. Ik zit al lang bij de deelraad, hoe lang weet ik niet precties. Ik vind het leuk om in de deelraad te zitten omdat ik dan met anderen kan praten Ik vind het leuk om over alles wat gebeurd bij Elver te praten. Ik kijk er elke week naar uit om naar de deelraad toe te gaan. Ik vind het daar erg leuk.

Ik ben Annelies Roording en ik ben 49 jaar oud.

ik woon in Arnhem aan de Bakenbergseweg, ik werk bij de weverij in 't Pleijwerk in Arnhem en werk ook nog een dag in de week in een buurthuis in Arnhem.
Ik woon al 45 jaar bij Schreuderhuizen/Elver en daarvan zit ik nu ongeveer 12 jaar in de deelraad. Ik zit in de deelraad om voor anderen op te komen, vooral voor hen die niet kunnen praten of moeilijker kunnen communiceren.

Ik ben Fred Hunting, bijna 32 jaar en ik woon in 's Heerenberg. 
Ik werk maandag en vrijdag bij de Annahoeve in Doetinchem, dinsdag en donderdagmiddag bij de Onderneming in Doetinchem en op woensdag werk ik bij Oldershove in Wehl. Ik zit vanaf 2011 in de deelraad, omdat ik het heel belangrijk vind om voor de mensen van Elver op te komen.

Ik ben Jantine Alberts en ik ben 37 jaar.
Ik woon op mezelf in een appartementje bij het Komfort in DIdam. Ik werk bij de dagbesteding van elver, bij de Sjop & Zeep en het atelier. Ik werk al 17 jaar bij Elver. Waarom ik in de deelraad cliënten zit? Omdat ik mee wil praten over dingen die bij Elver gebeuren en ik wil opkomen voor de achterban. Ik vind het heel leuk in de deelraad en ik ben er nu al 7 jaar bij.

Coach deelraad cliënten

Mijn naam is Litze Klaassen, ik ben 28 jaar en sinds 2015 werkzaam bij Elver. Begin 2019 ben ik gestart als coach van de deelraad cliënten. In deze functie ondersteun ik de deelraad tijdens de wekelijkse vergaderingen, bij besluitvorming en bij hun adviesrecht.
Het werken als coach vraagt onafhankelijkheid, en vooral veel creativiteit. We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden, informatie en hulpmiddelen om de medezeggenschap van de deelraad zo optimaal mogelijk te benutten. Hoe kun je iets begrijpelijk maken voor cliënten waarvoor geschreven en/of gesproken taal niet vanzelfsprekend is?
Mogelijkheden staan centraal en daar maken we optimaal gebruik van. Hierbij is het van groot belang om niet te kijken naar de beperking, maar te kijken naar de persoon. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, kennis en vaardigheden. Samen proberen we iedereen in zijn of haar eigen kracht te zetten. Zo kunnen cliënten blijven mee praten en mee denken over wat er binnen Elver gebeurt!
Samen is het kernwoord! En samen gaan we ervoor om onze dromen en doelen op het gebied van medezeggenschap te behalen!