"Voor mij is ontspanning lekker"

"Voor mij is ontspanning lekker"

Vrije Tijd organiseert en coördineert diverse activiteiten. Bewoners Kimberly, Patricia en Lucas vertellen graag over een activiteit waaraan zij hebben deelgenomen. Lees en kijk je mee?

“Voor mij is ontspanning lekker”

Kimberly: “Samen met vier andere bewoners ben ik naar de verwenmiddag gegaan. Dat vind ik altijd zo fijn. Dan word ik in de watten gelegd. Je kon kiezen uit de volgende activiteiten: handmassage, voetbad, nekmassage, nagels lakken en een hoofdmassage met de spin. Dan gaan ze met zo’n ding door je haren. Ik heb de handmassage, voetbad en nekmassage gedaan. Mijn begeleider Charline heeft mijn handen gemasseerd. Thuis krijg ik ook weleens een handmassage. Heerlijk vind ik dat. De volgende keer ga ik zeker weer!” Begeleidster Charline: “Het is fijn dat we op dit soort momenten de bewoners kunnen verwennen en echt de tijd hebben.”

“Geweldig hoe de vogel op mij af kwam”

Patricia: “Ik ben naar de roofvogelshow geweest samen met Sascha en Mart van de Klussengroep. Het was niet de eerste keer voor mij. Ik ben al vaker naar een roofvogelshow geweest. Daarom vind ik het ook helemaal niet eng. Ik vind het mooi om ze te zien, en zo dichtbij. De begeleiders lopen door de zaal. Wij moeten op dat moment heel stil blijven zitten en vooral niet met de handen bewegen. Ze vragen wie een vogel wil vasthouden. Dat wil ik wel. Je krijgt dan een handschoen met daarop wat eten, zodat ze naar je toe komen. Ik heb de uil, de raaf en een kleine vogel op mijn hand gehad. De uil vind ik het mooist. Hij kan helemaal draaien met zijn hoofd.”

“Ik heb een dino gewonnen!”

“Samen met begeleider Dirk ben ik naar de bingo geweest,” vertelt Lucas. “Normaal ga ik niet zo vaak naar activiteiten van de Vrije Tijd. Ik vind het meestal te druk. Kijk eens wat ik heb gewonnen? Een dinosaurus. Ik had een paar plaatjes goed en toen mocht ik wat uitkiezen. Ze hadden heel veel prijzen en ik heb de dinosaurus gekozen. De dino staat nu bij mij op de kamer. Gelukkig voor mij was het niet zo druk. Bingo is leuk, de volgende keer wil ik weer gaan.”