Voorstellen Louise Rouwhorst

Voorstellen Louise Rouwhorst

"Ik ben Louise Rouwhorst, getrouwd en moeder van twee kinderen die inmiddels niet meer thuis wonen. Het is wel heel stil geworden thuis, niet alleen de kinderen zijn het huis uit, maar daarmee missen we ook de vriendengroepen van beide kinderen. Dat betekent wel dat ik daardoor meer tijd voor mezelf heb gekregen en daarom kan ik me nu met veel enthousiasme als lid Raad van Toezicht bij Elver aansluiten.

Een korte terugblik op mijn werkervaring:

In 1984 ben ik als pedagogisch medewerker gestart bij de Leo Stichting in Borculo, toen nog een landelijke jeugdzorgorganisatie. Na diverse functies binnen de Leo Stichting ben ik in 1996 gestart als directeur van een kleine jeugdzorgorganisatie in Almelo. De fusie tussen beide voorzieningen maakte dat we een provinciale voorziening werden en de verhuizing naar nieuwbouw in Almelo een feit werd. In 2008, na bijna 25 jaar jeugdzorg, heb ik de keuze gemaakt om naar Zozijn te gaan. Ik werd directeur van de regio Salland/Graafschap en van de sector Niet Aangeboren Hersenletsel. In de regio/sector is er een diversiteit aan ondersteuningsmogelijkheden. Van licht ambulante zorg tot gedrags- en zorgintensieve behandeling. Ik heb met veel plezier bij Zozijn gewerkt en ik was aangenaam verrast over hoe de cliënten de regie op hun eigen leven oppakken en doorontwikkelen, ondersteund door zeer betrokken medewerkers.

Begin 2017 kwam de vacature voor de bestuurder van Trias voorbij. Ik wilde graag een volgende stap maken en in mei 2017 ben ik gestart als bestuurder Trias, een jeugdzorgorganisatie die vooral in de provincie Overijssel haar diensten aanbiedt. Terug naar mijn oude roots maar dan nu als eindverantwoordelijke in een voor mij bekende regio en haar netwerk.

Ik ben erg blij dat ik als lid van de RvT toch verbonden blijf met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk zal ik vanuit de raad met veel meer afstand toezien op de zorg binnen Elver. De wijze waarop medewerkers, verwanten en vrijwilligers zich inzetten voor mensen met een beperking heeft mij diep geraakt en daarom ben ik blij dat ik als lid RvT mijn steentje kan en mag bijdragen om de ontwikkelingen binnen de zorg goed te volgen en maatschappelijk betrokken te blijven.

Ik zie er naar uit om binnenkort kennis te maken op de vele locaties van Elver, haar cliënten en medewerkers."