Voorstellen Pieterbas Lalleman

Voorstellen Pieterbas Lalleman

Mijn naam is Pieterbas Lalleman. Ik woon in Arnhem met mijn vrouw Marsha. We hebben drie dochters. Ik werk als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg en als docent verpleegkunde en onderzoeker bij de Hogeschool én de Universiteit in Utrecht. Daarnaast ben ik toezichthouder bij Amstelring in Amsterdam. Als voorzitter van het Historisch College FNI van V&VN houd ik mij veel bezig met de geschiedenis van de verpleging en verzorging.

Ook de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking kent een lange geschiedenis. Mijn ouders werkten begin jaren zeventig beide als broeder en zuster in de ‘Z’ zoals dat toen heette. Als kleine jonge speelde ik al in ballenbaden en snoezelruimtes. Heerlijk. Mijn jongere broertje, met het Downsyndroom, ging vroeger naar een logeerhuis bij een voorganger van Elver in Schaarsbergen. Een prachtige plek. Zo zie je dat iedereen een eigen verhaal en geschiedenis heeft.

Elver kent ook een mooie geschiedenis. Al sinds 1921 (Huize Zonneschijn in Arnhem) en 1963 (Nieuw-Wehl) biedt zij zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en zal dat nog vele jaren doen. En juist daar wil ik als RvT lid graag positief aan bij dragen. We zullen elkaar de komen jaren regelmatig tegen komen. Ik kijk er naar uit en ben benieuwd naar jullie verhaal.

En voor ik het vergeet. Als ik niet aan het werk ben dan surf ik graag. Ik houd van de zee.