Burendag van Elver
29 nov.

Burendag van Elver

Zaterdag 9 november organiseerde Elver haar eerste burendag. Alle inwoners van Nieuw-Wehl waren voor de middag uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje een kijkje in de keuken te nemen en gezellig bij te praten.

Naast het informeel en gezellig samenzijn konden belangstellenden tijdens informatiemomenten meer te weten komen over bijvoorbeeld de verschillende begeleidingsvormen, de nieuwbouw in Nieuw-Wehl en de stand van zaken rondom de kerk. Ook konden de buurtbewoners de hele middag in restaurant Banningshof ervaren hoe het is om te leven met een beperking. Activiteiten die bestonden uit elkaar eten geven, tanden poetsen en een eigen picto-agenda maken gaven een eerste inzicht in een leven met een beperking. Want hoe ziet een daginvulling eruit als je dit in picto’s weergeeft?

Tussen de informatiemomenten door konden de inwoners nog in gesprek gaan met de bestuurder en twee regiomanagers. Verder was speciaal voor deze gelegenheid het oude schoolgebouw (Het Timpaan) geopend en kon men even oude herinneringen ophalen.