Meer weten over zorg?
Bel met het Zorgloket
0314 69 69 99

Buurtbewoners en Elver-deelnemers Annahoeve bieden wethouder kookboek aan

Een kookboekje met recepten gekookt en voorbereid door buurtvrijwilligers en deelnemers van de Annahoeve, dagbestedingslocatie en B&B van Elver. Dit ontving wethouder Ingrid Lambregts van de gemeente Doetinchem vanmorgen uit handen van Elver-deelnemers Dewi en Rick. Het boekje met favoriete recepten is een initiatief van Elver-stagiaire Patrycja Lugowska en buurtvrijwilligers.

21.12.2017

Bij de Annahoeve, gelegen aan de Holterweg in Doetinchem, wordt sinds het voorjaar van 2014 door buurtvrijwilligers samen met deelnemers van Elver gekook. Dit doen ze voor mensen uit de buurt tegen een gereduceerd tarief. “We kunnen wel stellen dat het succes overweldigend is”, aldus Ronny Kaemingk, regiomanager dagbesteding bij Elver. “We zijn in samenwerking met een groep buurtvrijwilligers gestart met één keer in de vier weken te koken. Inmiddels is dit initiatief al uitgegroeid naar één keer in de twee weken. Er maken nu zo’n tachtig mensen gebruik van en is er ook nog eens een wachtlijst.”

Doel

Wijknetwerk Schöneveld en gemeente Doetinchem zijn vanaf de start in 2014 nauw betrokken en juichen het initiatief van harte toe. Ze ondersteunen en faciliteren daar waar nodig. Voor 2018 wil het wijknetwerk in samenwerking met de kookclub mensen bereiken voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om de deur uit te gaan. Deze, veelal alleenstaanden, vereenzamen makkelijk, terwijl ook zij opleven van een verzetje en persoonlijk contact in het vooruitzicht. Vanaf januari reserveert de kookclub hier speciaal vier plekken voor. “Buurtbewoners krijgen door dit initiatief de gelegenheid elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten en samen te eten. Dat vind ik mooi!”, aldus wethouder Lambregts.

Genieten

Deelnemers van de dagbestedingslocatie van Elver genieten van het gezellige samenzijn en de bijdrage die ze aan het koken leveren. Ze halen de boodschappen en waar mogelijk helpen ze bij de voorbereiding. En soms eten ze ook lekker mee. Door de deelnemers erbij te betrekken ervaren ze het gewoon meedoen en meetellen in de maatschappij. Iets wat van groot belang is voor de eigenwaarde en ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Aan de andere kant leren de gasten op deze manier de mens achter de verstandelijke beperking kennen. Een minstens zo waardevolle ervaring.

Interesse

Geïnteresseerden die graag willen deelnemen aan de maaltijd kunnen zich aanmelden bij de Annahoeve, bereikbaar via het telefoonnummer 0314 344 760 of via e-mail annareintjesbenb@elver.nl. Ook het vandaag uitgegeven kookboekje is daar voor € 5,00 per stuk te koop.

Kookboekje Annahoeve officieel door deelnemers Elver overhandigd aan wethouder
Onderschrift foto:
V.l.n.r.: Buurtvrijwilliger en kok Albert Ordelman, wethouder Lambregts, Elver-deelnemers Rick en Dewi in de keuken van de Annahoeve.