Elver officieel eigenaar grondstuk Holterweg Doetinchem
17 dec.

Elver officieel eigenaar grondstuk Holterweg Doetinchem

Vanmiddag, maandag 16 december, is Elver officieel eigenaar geworden van een stuk grond aan de Holterweg in Doetinchem. Tot dit moment was deze nog in bezit van de gemeente Doetinchem. Elver bestuurder Irma Harmelink bekrachtigde de overdracht samen met de wethouders Ingrid Lambregts en Frans Langeveld.

Het aangekochte perceel ligt direct naast de Anna Hoeve, een dagbestedingslocatie van Elver. Doordat het perceel direct aansluit op deze locatie, ontstaat voor Elver de mogelijkheid om een nieuw thuis te realiseren voor achtenveertig bewoners.

Vervangende nieuwbouw
Met de aankoop en vervangende nieuwbouw aan de Holterweg reageert Elver op de toenemende vraag naar deze woonvorm. Het wonen vlak bij het stadscentrum, de ruime eigen studio om je even terug te trekken. Maar ook de fijne centrale woonkamer is dichtbij voor als je gezamenlijk iets wilt ondernemen. Irma Harmelink: “We ervaren dat er vraag is naar deze manier van wonen waarbij het groepswonen centraal staat. De extra begeleiding die we kunnen bieden in combinatie met alle voorzieningen zoals een volwaardig eigen behandelcentrum is in deze regio uniek.”

Huisvestingsconcept en omgeving
Samen met bouwpartner KlaassenGroep ontwikkelt Elver de vervangende nieuwbouw, die voorziet in drie wooneenheden met maximaal twee woonlagen. De omgeving is, naast het bestaande huisvestingsconcept, in het ontwerp leidend geweest. Belangrijk vond Elver, omdat het moet aansluiten bij de bestaande panden en omgeving. Ook is hierin veel contact met de buurt gezocht en heeft er veelvuldig overleg plaats gevonden. Daardoor ligt er een gedegen ontwerp waar de buurt zich ook in kan vinden.

Meerdere projecten
Al langere tijd is Elver bezig met de planvorming van nieuw- en herbouw. Naast de plannen voor de vervangende nieuwbouw aan de Holterweg, zijn ook de bouw van drie wooneenheden in Nieuw-Wehl en plannen in Arnhem-Noord in een ver gevorderd stadium.

Officiële ondertekening koopovereenkomst grondstuk Holterweg door v.l.n.r.: wethouder gemeente Doetinchem Ingrid Lambregts, bestuurder Elver Irma Harmelink en commercieel directeur KlaassenGroep Dirk-Jan Klaassen.