Kunst & Design met een bijzonder verhaal bij Social Art
15 okt.

Kunst & Design met een bijzonder verhaal bij Social Art

Vanwege een succesvolle eerste editie vorig jaar, laat Kunst of Art te Laag-Keppel je op 31 oktober, 1 & 2 november 2019 weer kennismaken met bijzonder talent! Zo kun je genieten van prachtige kunst gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. Bovendien kun je je laten inspireren door verrassende designproducten geproduceerd in én van restmaterialen uit de Achterhoek.

Kunst of Art vindt het vanzelfsprekend deze beeldende kunst en designproducten onder de aandacht te brengen. Door met respect en aandacht mensen met diverse talenten en disciplines op een positieve manier met elkaar te verbinden, ontstaan verrassende samenwerkingen én bijzondere resultaten. Verborgen talenten worden benut, restafval wordt grondstof. Een win-win voor mens en omgeving.

Talenten benutten
Tijdens de 3-daagse tref je werken van kunstenaars die tekenen en schilderen bij diverse dagbestedingslocaties van Elver en Zozijn in de regio Achterhoek. Enkele makers zijn aanwezig en vertellen je graag iets meer over hun werk. Bovendien hebben we ook weer nieuwe designproducten van het bijzondere label ‘Mooi door Mij’ met ontwerpen van o.a. Ellis Rowold en Ramon Middelkoop.

Restafval wordt grondstof
Daarnaast is een selectie van ambachtelijk gemaakte designproducten te zien van het Achterhoekse bedrijf ‘Around the Corner’. Allemaal op basis van hergebruik van restmaterialen zoals wol, glas en hout. Bovendien toont meubelarchitect Rolf Wolters een fauteuil gemaakt van oude panlatten.

Eerste prototype samenwerking ‘Social Art & Design’
Na de eerste 3-daagse is Kunst of Art in gesprek gegaan met meubelarchitect Rolf Wolters en de houtwerkplaats en weverij van Elver om een verdere samenwerking te verkennen. Het resultaat is een Social Art & Designproduct dat tijdens de 3-daagse voor het eerst te zien zal zijn. Een krukje van resthout met een unieke vilten zitting, geheel ambachtelijk én handgemaakt. Een mooie samenwerking met verrassend resultaat.

Titel afbeelding