Lalleman nieuw lid Raad van Toezicht Elver
01 jul.

Lalleman nieuw lid Raad van Toezicht Elver

Per 1 juli treedt Pieterbas Lalleman toe tot de Raad van Toezicht van Elver. Hij volgt hiermee Wilma Heesen op, die eerder dit jaar de raad heeft verlaten. Lalleman werkt onder andere als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg en als docent verpleegkunde en onderzoeker bij de Hogeschool én de Universiteit van Utrecht.

Een eigen verhaal

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking zat er van jongs af aan in bij Lalleman. “Mijn ouders werkten begin jaren ’70 beide als broeder en zuster in de ‘Z’, zoals dat toen heette. Als kleine jongen speelde ik al in ballenbaden en snoezelruimtes. Heerlijk.” Daarnaast is Lalleman ook in zijn kinderjaren al in contact gekomen met Elver. “Mijn jongere broertje, met het Downsyndroom, ging vroeger naar een logeerhuis bij een voorganger van Elver in Schaarsbergen. Een prachtige plek. Zo zie je dat iedereen een eigen verhaal en geschiedenis heeft.”

Geschiedenis

“Elver kent ook een mooie geschiedenis. Als sinds 1921 (Huize Zonneschijn in Arnhem) en 1963 (Nieuw-Wehl) biedt Elver zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en zal dat nog vele jaren doen. En juist daar wil ik als lid Raad van Toezicht lid graag positief aan bij dragen” aldus Lalleman.