Nieuwe uitdaging voor deelnemers Elver bij Sensire, locatie Oldershove Wehl
06 feb.

Nieuwe uitdaging voor deelnemers Elver bij Sensire, locatie Oldershove Wehl

Afgelopen week zijn de eerste drie deelnemers van Elver gestart met een mooie nieuwe uitdaging bij Sensire, locatie Oldershove in Wehl. Deze samenwerking vloeit voort uit de wens van Elver om de talenten en mogelijkheden van mensen met een beperking meer in te zetten in het maatschappelijk werkveld. Ook voor Sensire komt de samenwerking op een juist moment. Naast de leuke en waardevolle contacten onderling ligt de meerwaarde voor de deelnemers van Elver onder andere in de samenwerking met de bewoners van Oldershove. Ook het gewoon meewerken en meetellen in de maatschappij geeft de deelnemers een positieve stimulans.

Voldoende (ontwikkel)mogelijkheden

De samenwerking start met werkzaamheden in het restaurant en de dagvoorziening. Daarnaast zijn er nog genoeg andere mogelijkheden en ideeën om met de deelnemers van Elver mee aan de slag te gaan. Zoals bijvoorbeeld de bewoners ophalen voor het eten, samen een kop koffie drinken, een spelletje doen, even een boodschap doen of gezamenlijk een kleine wandeling maken. Maar ook werkzaamheden zoals glas en papier ophalen, helpen bij activiteiten of ondersteuning bij bewonersvragen staan op de planning om invulling aan te geven. Een mooie bijkomstigheid is dat een aantal deelnemers woonachtig zijn in Wehl. Hierdoor kunnen ze ook op persoonlijk vlak hun zelfstandigheid leren te vergroten.

Start van deelnemers Elver bij Oldershove met v.l.n.r. Sandra Brugman (jobcoach), deelnemer Fred, Silke Rissewijck (projectleider), deelneemster Jacqueline, Sjoukje Jansen (medewerker hotelbedrijf en deelnemer Jeroen.

Locatie Oldershove

Silke Rissewijck, projectleider bij Sensire: “Samen met inwoners van Oldershove, inwoners van Wehl en omgeving, en andere organisaties en partners maken we van Oldershove nog meer het bruisende middelpunt van de samenleving. Daarbij zoeken we naar nog onbenutte mogelijkheden om dat bereiken. Om ervoor te zorgen dat inwoners van Wehl, al dan niet met een zorgvraag kunnen leven op basis van eigen behoeften en wensen. Nu en in de toekomst. We zijn op zoek naar wat er nog niet is, maar vanuit een integrale samenwerking en de maatschappelijke functies die Oldershove kan bieden, zou kunnen ontstaan. Zoals de samenwerking met Elver. Heel waardevol voor Oldershove en omgeving. En van grote betekenis voor de bewoners van Oldershove en klanten van Sensire.”

Over Elver

Elver is expert in de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en voor mensen met een complexe zorgvraag. Elver biedt diverse vormen van ondersteuning in wonen, dagbesteding en behandeling in het Elver Behandelcentrum. Kijk voor meer informatie op www.elver.nl.