Onze draai gevonden in Het Pleijwerk
08 dec.

Onze draai gevonden in Het Pleijwerk

Elver vervangt in de komende tien jaar ruim 80% van haar vastgoed. Daarnaast wordt op diverse locaties gerenoveerd. Voordat de renovatie op Het Pleijwerk in Arnhem van start ging was eerst de vraag: Past een Activiteitencentrum van Elver wel op een industrieterrein in Arnhem?

“Maar inmiddels zijn we overtuigd van het feit dat we hier juist heel goed passen. De dagactiviteiten die hier plaatsvinden zijn divers. Zo hebben we de creatieve groepen, waarin we schilderen, kaarten, sieraden maken en nog veel meer. Er is een weverij, een soos, een kantinegroep maar we trekken ook de buurt in voor activiteiten. Daarnaast doen we hier werkzaamheden van industriële aard. We maken in de werkplaats mooie dingen van hout en we verpakken en assembleren hier voor opdrachtgevers die, net als wij, gevestigd zijn op het industrieterrein. De band met bedrijven in de buurt is goed. We weten elkaar steeds beter te vinden en denken aan elkaar waar nuttig en noodzakelijk”, benadrukt Ric Engelberts, manager dagbesteding. “En vertel mij; waar beschik je nou over een pand met daarbinnen ook een fijne sport- en recreatiezaal? Ook dit is een ruimte in Het Pleijwerk die goed gebruikt wordt en waar mensen veel plezier beleven met elkaar. Kortom; redenen genoeg om hier te blijven, de boel op te knappen en naar wens aan te passen.”

De oude keuken van dagbestedingslocatie Het Pleijwerk in ArnhemGesloopte keuken op Het Pleijwerk in Arnhem

Renovatie

Ric is anderhalf jaar actief als manager dagbesteding bij Elver en voelt zich helemaal op z’n plek. “Ik heb lang gewerkt als manager in de sociale werkvoorziening. Daarvoor zat ik onder andere in de logistieke dienstverlening en in de bouwsector. Mooie ervaringen die ik mee heb genomen naar Elver. De deelnemers komen vooral uit Arnhem en directe omgeving. Het Pleijwerk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, op de fiets, maar ook de taxibusjes hebben ruimte genoeg op de parkeerplaats voor het pand. Het gebouw en vooral de inrichting is echter gedateerd en echt aan een flinke opknapbeurt toe.” Hij lacht als hij de deur openhoudt en wijst naar de felgroene toiletgroep. “Ook de keuken is oud en versleten. De vloeren zijn aan een zeer grondige reinigings- en opknapbeurt toe, de drempels worden overal verwijderd en het schilderwerk moet nu écht gebeuren. Bij ‘de industrie’ verdwijnen enkele wanden en daar maken we een extra opslagruimte voor goederen. Medewerkers en deelnemers denken mee over inrichting, kleuren, materialen en raambekleding en hebben in overleg met de collega’s van de afdeling Beheer en Onderhoud het pakket van wensen uitgewerkt en vastgesteld. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en we hopen deze voor het eind van het jaar af te ronden.”

De nieuwe keuken op dagbestedingslocatie Het Pleijwerk in ArnhemDe vloeren liggen er weer als nieuw bijDe toilet- en doucheruimtes zijn ook opgeknapt