De missie van Elver

De missie van Elver

Onze missie is voluit: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking’.

Wat betekent de missie van Elver?

Er zijn’ betekent dat we er op het juiste moment zijn. Onvoorwaardelijk, alert en aandachtig. Dat we ons echt verbinden met cliënten en inspelen op wat er nodig is. Dat gaat soms ver, maar voor veel medewerkers is dat heel gewoon. Ons motto is “Elk verhaal telt” en dat betekent dat we de wensen van de cliënten centraal stellen en willen bijdragen aan hun geluk. Dat zit vaak in kleine dingen. De kunst is dat je ernaar op zoek gaat, ook als iemand zich moeilijk kan uitdrukken. Een plekje in de zon, spelen met dier, een liefdevolle aanraking, daar gaat het om. Geluk is zeker zo belangrijk als persoonlijke ontwikkeling.

Hoe gaat Elver dat realiseren?

Elver werkt toe naar teams die zelfstandig werken. Want als je de cliënt centraal stelt en mensgerichte zorg wilt bieden, moet je medewerkers ook de mogelijkheid geven om zorg op maat te bieden. Ze moeten ongehinderd hun werk kunnen doen, zonder last te hebben van een woud aan regels of een logge organisatie. De zelfstandige teams zijn verantwoordelijk voor de directe zorg aan cliënten en staan rechtstreeks in contact met de verwant. Managers zijn coachend en faciliterend en teams maken zelf de afweging van wat goed is en beter kan en benutten de aanwezige kennis binnen de organisatie. Het vakmanschap van medewerkers is het uitgangspunt, veranderingen komen van onderop. Iedereen kan invloed uitoefenen. Cliënten en verwanten worden actief betrokken bij oplossingen, want zorgen doen we samen.