Coach en flexer Dorien

Coach en flexer Dorien

We hebben een prachtig vak, een vak wat er toe doet. Morgen sta jij daar en maak jij ook het verschil! Mijn naam is Dorien Bosch. Ik ben vijftig +, heb een gezin, en ik vind het heerlijk om te koken en bakken. Ik sport en wandel graag, maar vind lezen en tv kijken ook heerlijk. Naast mijn vele hobby’s is mijn werk bij Elver mijn passie. Dit doe ik al jaren met veel bevlogenheid. Ik geniet van de contacten met bewoners. Wie zijn ze? Wat zijn hun behoeften? En welke zorg hebben ze nodig?

In 1986 ben ik bij Elver (toen nog Fatima) als Z-verpleegkundige begonnen. Toen nog een kleine organisatie waar je (bijna) iedereen kende, nu een grote organisatie die flink is gegroeid. Maar gelukkig is de saamhorigheid gebleven.

Door de jaren heen ben ik werkzaam geweest op verschillende plekken binnen Elver, waarbij ik het wel belangrijk vond om mezelf te ontwikkelen. Zo heb ik twee jaar geleden de LACCS opleiding gevolgd. Momenteel werk ik als flexer op woongroepen, als verpleegkundige voorwacht en als LACCS coach.

Nu hoor ik jullie denken, laks werken? Dan ben je geneigd zaken uit te stellen en ben je gemakzuchtig, lui en langzaam. En dit is een visie van Elver? Integendeel is waar! LACCS staat voor een goed leven voor mensen met een ernstig meervoudig beperking. De LACCS geeft handvatten om als begeleider daadwerkelijk het verschil te maken door de ondersteuning en begeleiding van de bewoner te verbeteren en zo het leven mooier te maken. Als LACCS coach geef ik trainingen en cursussen, ondersteun begeleiders/teams met vragen over een cliënt. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Ik denk dat bewoner Hans jullie dit heel goed kan vertellen.

Hans vertelt..

Ik ben Hans en ben 54 jaar. Ik heb weinig haar, guitig gezicht en als je mij helpt dan kan ik kleine stukjes lopen. Mijn team heeft de LACCS cursus gevolgd. Hierover ben ik heel enthousiast, omdat hierdoor mijn leven is veranderd.

Nu wil jij natuurlijk wel weten waarom; ik woon nu op wendakker 5 en niet meer op wendakker 5 en 6. Hierdoor woon ik nu met 6 mensen op de groep en werken er 7 mensen met mij en niet meer 14. Ik zie vaker dezelfde mensen, ik herken ze goed en ze weten beter wat belangrijk is voor mij qua zorg. Maar ook zien ze wat ik wel of niet leuk vind. Vele jaren heb ik alleen maar met ballen gespeeld, nu mag ik ook met mooie grote auto’s spelen. Wanneer ik er genoeg van heb ga ik voor mij luie stoel zitten, mijn begeleiders zien dit nu en weten wat ik bedoel. Ze helpen mij om lekker in de stoel te gaan zitten.

Ik wandel nu niet meer alleen overdag maar ook in de avonden, dat is spannend maar vind ik wel heel leuk. Mijn moeder is trots als ze mij ziet lopen. Dat geeft mij een goed gevoel. Ik krijg een goede nachtrust doordat ik in de avond later naar bed ga, wat kan door fijne invulling van de dag. Er wordt meer met mij ondernomen en gekeken wordt op welk LACCS gebied ik nog kan groeien. Als je mij nu vraagt heb ik een goed leven, dan denk ik van wel!